بررسی خاستگاه Mast cells

Mast cells، سلولهای سیستم ایمنی بدن هستند که در فرآیندهای التهابی بدن، نقش مهمی دارند. آنها، یک خط اولیه دفاعی در برابر پاتوژن های مهم ایجاد کرده و نقش مهمی در واکنشهای آلرژیک ایفا مینمایند. آنچه تاکنون تحقیقات در مورد این سلولها نشان داده این است که آنها نیز همچون بیشتر سلولهای موجود در خون، در مغز استخوان تولید میشوند. محققین بینالمللی به بررسی خاستگاه به وجود آمدن این سلولهای مهم پرداختهاند.
دانشمندانی از CNRS،INSERM و AMU طی تحقیقاتی توانستند، سلولهای تولیدشده در مرحله جنینی زندگی را شناسایی و به نام « Mast cells اولیه» نامگذاری کنند. این سلولها اصولاً در کیسه زرده تولید میشوند، که یک عضو جنینی اضافی بوده و به دلیل تأمین مواد مغذی به جنین و ایجاد گلبولهای خاص، شناختهشده است.
در موشها، Mast cellsهای اولیه پس از هشتمین روز از رشد جنین به وجود میآیند و پس از آن، به غشا میانی پوست مهاجرت کرده و تا زمان تولد در آنجا باقی میمانند. نهایتاً زمانی که جنین شروع به تولید دیگر سلولهای نهایی Mast cells میکند، Mast cells های اولیه به تدریج ناپدید میشوند. با توجه به اینکه جنین از طریق موانع فیزیکی و ایمنی مادرش محافظت میشود، پژوهشگران بر این باورند که Mast cells های اولیه، اهداف مرتبط با ایمنی فراهم نمیکنند.
به گفته محققین: «گام بعدی در این پژوهشها این است که دریابیم، چرا بدن دو موج متوالی از Mast cells ها را با منشأ ژنتیکی یکسان اما با عملکردی متفاوت، تولید میکند. اینگونه مطالعات فرصتی برای جامعه علمی فراهم مینماید تا از زاویهای متفاوت به موضوع نگاه کنند.»
❇️ مترجم: محمد شجاعیه
☑ لینک مقاله
☑ عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
☑ عضویت در کانال زیست فن