بررسی نقش آنزیم پروتئولیتیک در تبدیل پروتئین های میکروبی

در کشاکش اثرات متقابل بین پاتوژن و گیاهان، حرکت مولکولهای مؤثری که از سمت پاتوژن ها به سمت میزبان ترشح مییابد، با هدف غلبه بر پاسخهای ارسالی از سمت سلولهای گیاهی در فرایند است. این مسیر اندرکنشی را “مسیر هدفمند مؤثر (ETP)” مینامند. langin و همکاران، در این تحقیق علمی در ابتدا بهصورت خلاصه یافتههای اخیر پیرامون چگونگی تأثیر عوامل مؤثر بر پاتوژنها در مسیر پروتئولیتیک را تعدیل کردهاند و سپس به تجزیه و تحلیل گسترهای از موارد تأثیرگذار و در حقیقت مخرب این آنزیم پرداختهاند.
طی سالیان اخیر، نمونه ETP های فراوانی ارائه شده است و آنطور که از قرائن بر میآید، مسیرهای اتوفاژی قطب اصلی اثرات میکروبی است. هر دو مسیر مذکور در طیف گستردهای از پاسخهای سلولی دخیل هستند و به همین علت است که یک هدف واحد و کارا برای پروتئینهای مؤثر بهمنظور اثرگذاری مؤثرتر بر روی میزبان تشکیل میشود. با استفاده از شبکهای که ارائه میشود، به بسط این دیدگاه پرداخته میشود که عوامل مؤثر بر مسیرهای پروتئولیتیک، بهنحوی تخریبی عمل نموده و مسبب خلل برای پروتئین میشود.
دیدگاه مطرحشده در این تحقیق این است که با بهرهگیری از تنوع خارقالعاده میکروبها، اندوختههایی عالی بهمنظور مطالعه مسیرهای مختلف سلولی و تعامل محتمل آنها با یکدیگر فراهم میگردد.
بهطور کلی، شبکه معرفیشده در اینجا منطبق است بر تعاملهای شناختهشده UPS و عوامل تأثیرگذار بر اتوفاژی. این برداشت علمی، بر این مفهوم تأکید میکند که ممکن است اثری که برآورد میشود با اثری که عملاً مشاهده میشود دارای تفاوتهایی باشد که در مسیرهای سلولی نمود پیدا میکند. این عمل منجر به درک دقیقتری از علم زیستشناسی میشود.
عوامل مؤثری که پروتئوستاز گیاه را هدف قرار میدهد، اثر گستردهتری بر میزبان خواهد گذاشت. سرکوب کردن و یا تحریک عوامل مخرب فرایند، تأثیر خود را بر سایر قسمتهای انتقال پروتئین خواهد گذاشت. بنابراین مدل پیشنهادی در اینجا توسط محققان، پروتئینهای مؤثر بر مدل از همه جهات است و اثرات چندبعدی دارد.
نویسندگان این مقاله، در پی رمزگشایی از دِبی (جریان) اتوفاژی، مسیرهای عبور پروتئین، پروتئازوم مرتبط با تخریب پروتئین و اثرات متقابل مرتبط با پاتوژن عمل نمودهاند. این تقسیمبندی زیستشناسی از آن جهت مؤثر خواهد بود که برای درک پیچیدگیهای متقابل و مباحث موجود در شبکهها، نیاز به اجرای رویکردهای علم زیستشناسی بهصورت تدوین یافته است.