سرطانعلوم اعصاب

بررسی نقش ژن‌ها در تومور‌های مغزی

دو ژن در شکل‌گیری تومورهای بد‌خیم مغز نقش اساسی را ایفا می‌کنند، یکی از آن‌ها مانع تشکیل تومور در مغز و دیگری باعث پیشرفت آن می‌شود. درک اهمیت ژن‌ها در کنترل تومور‌های بدخیم می‌تواند در دراز مدت نتایج امیدوارکننده‌‌ای برای درمان سرطان به‌دنبال داشته باشد.


در حقیقت نقش دو ژن ‌LRIG1 و LRIG2 در سرطان مدت‌هاست که شناخته شده است ولی مکانیسم‌های ملکولی آن تا مدت زیادی ناشناخته باقی مانده‌بود. گروه‌های تحقیقاتی زیادی در سرتاسر دنیا تلاش کردند این مکانیسم‌ها را توضیح دهند. گروه تحقیقاتی Hakan Hedman، با آزمایشاتی که روی موش انجام دادند به‌ این نتیجه رسیدند که ژن LRIG1 به عنوان سرکوب کننده‌ی تومور، با شکل‌گیری تومور در مغز مقابله می‌کند. از طرف دیگر مطالعات انجام شده روی LRIG2 نیز نشان دادند که این ژن در پیشرفت تومور‌های بدخیم مغزی نقش مهمی را ایفا می‌کند. اثرات ضد توموری LRIG1 تا حد زیادی مربوط به پروتئین‌های دیگری از خانواده‌ی RTKs می‌باشد، رسپتور تیروزین کیناز‌ها، RTKs نقش اساسی در پیشرفت تومور بازی می‎‌کند و در صورتی که مهار نشوند در ایجاد انواع مختلف سرطان‌ها دخیلند.

در واقع LRIG1 از مهاجرت سلول‌های سرطانی مغز به‌وسیله نوع خاصی از RTK به نام MET، جلوگیری می‌کند، جالب توجه است که LRIG2 از طریق تنظیم مسیر‌های سیگنالینگ نوع دیگری از RTK به نام PDGF، باعث توسعه تومور ‌می‌شود. مطالعات بیشتر نشان دادند پروتئین‌هایی که با LRIG1 برهم کنش دارند، باعث تغییر عملکرد آن می‌شوند. در میان این پروتئین‌ها، ۴ پروتئین باعث کارایی مؤثر‌تر، و ۸ پروتئین سبب مهار آن‌ می‌شوند.

اگرچه این‌ اکتشافات بسیار هیجان‌انگیز و با اهمیت هستند، با این حال این داده‌ها بسیار اولیه بوده و در آینده به پروژه‌های تحقیقاتی بیشتری برای توضیح این مکانیسم‌ها نیاز است.

❇ مترجم: رویا رنجبر

☑ لینک خبر
☑ لینک مقاله

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن