بیوتکنولوژی پزشکیعلوم اعصاب

بررسی ژنتیکی اسکیزوفرنی

| بررسی ژنتیکی اسکیزوفرنی

✅ اسکیزوفرنی یک اختلال عمدتاً مخرب است که رنج و درد زیادی را برای انسان به دنبال دارد. مطالعات ژنتیکی، صدها ژن را به این بیماری مرتبط دانسته‌اند که هرکدام بخش کوچکی از احتمال شکل‌گیری این بیماری را تبیین می‌کنند. فراوانی ژن‌های شناسایی شده، طراحی آزمایشات را مشکل می‌سازند. دانشمندان در تلاش هستند تا بفهمند چه چیزی ژن‌ها را به هم مرتبط کرده و آیا این ژن‌ها کل مغز را تحت تأثیر قرار می‌دهد یا این‌که بیش‌تر بر بخش خاصی از مغز اثرگذار هستند.


❇ دانشمندان با ترکیب نقشه‌های جدیدی که از همه ژن‌های موجود در انواع سلول‌های مغزی به دست آمده‌ و نیز با استفاده از جزئیات کشف شده از ژن‌هایی که با اسکیزوفرنی مرتبط هستند، در این مطالعه توانستند نوع خاصی از سلول‌ها را شناسایی کنند که زیربنای این اختلال می‌باشد. از منظر ژنتیک، سلول هایی مورد بررسی قرار می‌گیرند که به نظر می‌رسد نسبت به دیگرسلول‌ها سهم بیش‌تری در بروز اختلال دارند. این مطالعه نشان داد که مهم‌ترین سلول‌های زیربنایی این اختلال، قسمت‌های مختلف مغز را تحت تأثیر قرار می‌‌دهند، هم‌چنین روشن ساخت که ما چگونه می‌توانیم از مطالعات ژنتیکی برای فهم بیولوژی بیماری‌ها استفاده کنیم.

❇ این یافته‌ها نقشه‌ی راهی برای توسعه درمان‌های جدید پیشنهاد می‌دهند. در حال حاضر سؤالی که وجود دارد این است که آیا این نوع از سلول‌های مغزی با ویژگی‌های بالینی اسکیزوفرنی مرتبط است یا خیر. به عنوان مثال، اختلال عملکرد شدیدتر در نوع خاصی از سلول‌ها با پاسخ ضعیف‌تر درمانی مرتبط است و اختلال عملکرد در یک نوع دیگر از سلول‌ها احتمالاً می‌تواند اثرات شناختی طولانی‌ مدتی را سبب شود. این دانش دلالت‌های مهمی برای توسعه درمان‌های جدید به دنبال خواهد داشت، چرا که این احتمال می‌رود برای هر نوع خاصی از سلول‌ها داروهای جداگانه‌ای نیاز باشد.

❇ نتایج پیش‌رفت سریع در زمینه علومی مانند ژنتیک انسانی به محققان پیشنهاد می‌کنند که از این رویکرد می‌توان برای درک بهتر و دقیق‌تر زیست شناسی برخی از دیگر اختلالات پیچیده مانند اوتیسم، افسردگی عمده و اختلالات خوردن بهره برد و نیز به توسعه داروهای جدید جهت بهبودی این بیماری‌ها کمک کند، چرا که اگر علت بروز یک اختلال مشخص نباشد امکان مطالعه و درمان آن نیز وجود نخواهد داشت.

? مترجم: غزل داودی

لینک خبر
لینک مقاله
عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
عضویت در کانال زیست فن

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن