بیوتکنولوژی کشاورزی

برنج‌های ارغوانی غنی از آنتی‌اکسیدان

برنج‌های ارغوانی غنی از آنتی‌اکسیدان - اخبار زیست فناوری  برنج‌های ارغوانی غنی از آنتی‌اکسیدان

✅محققین چینی یک روش ژنتیکی توانمند برای انتقال تعداد زیادی ژن به صورت همزمان به آندوسپرم برنج ابداع کردند که سطوح بالایی از رنگدانه‌های افزایش‌دهنده‌ی آنتی‌اکسیدان به نام آنتوسیانین تولید می‌کند. آندوسپرم بافتی از بذر است که مواد غذایی برای چنین گیاهی فراهم می‌کند.


?روش انتقال ژن TransGene Stacking II روشی بسیار کارا و راحت بوده و قادر به سرهم کردن تعداد بسیاری ژن در یک وکتور برای انتقال ژن به گیاه است. روش‌های ژنتیکی استفاده شده تاکنون برای غنی کردن برنج با بتاکاروتن بوده و غنی‌سازی از آنتوسیانین یک دستاورد جدید است.

?با انتخاب و تحلیل توالی ژن‌های مسیر سنتزی آنتوسیانین در واریته‌های مختلف و تعیین ژن‌های معیوب در واریته‌های ژاپنی و هندی که آنتوسیانین تولید نمی‌کنند، ۸ ژن مسیر سنتزی به طور اختصاصی در آندوسپرم این واریته‌ها (ژاپنی و هندی ) با استفاده از روش TransGene Stacking II بیان شدند. نتایج حاصل نشان داد که برنج با آندوسپرم ارغوانی سطوح بالایی از آنتوسیانین داشته و فعالیت آنتی‌اکسیدانی در این آندوسپرم نیز بسیار بالا است.

?آندوسپرم ارغوانی برنج توانایی خطر سرطان‌های معین مثل بیماری‌های قلبی، دیابت و دیگر اختلالات مزمن را کاهش می‌دهد.این روش انتقال ژن نیز می‌تواند برای ایجاد بیوراکتورهای گیاهی به منظور تولید مواد غذایی و دارویی مهم استفاده شود.

#مهندسی_ژنتیک
#مهندسی_متابولیک
#متابولیت_های_ثانویه

?ترجمه : سجاد سبحانوردی

☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن کشاورزی
☑️عضویت در کانال زیست فن

برنج‌های ارغوانی غنی از آنتی‌اکسیدان – اخبار زیست فناوری

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن