برهمکنش دو ژن برای مقاومت بهتر پنبه تراریخته به آفات

✅ دانشمندان آکادمی چینی علوم کشاورزی و همکاران آنها، تحقیقی را برای بررسی نحوه کار یک پروتئین حشرهکش که میتوان از آن برای مبارزه با آفات پنبه استفاده کرد، اجرا کردهاند. نتایج این مطالعه اخیرا در مجله Transgenic Research منتشر شده است.
?محققین فوق یک پروتئین فرضی از Vip3Aa1 و Vip3Ac1 به نام Vip3AcAa تولید کردند که قدرت آن در کشتن حشرات بیشتر است. آنها سپس در یک تحقیق جدیدتر، مقاومت متقابل و برهمکنشهای میان Vip3AcAa و Cry1Ac با سه گونه آفت Bollworm پنبه، که یکی در برابر Cry1Ac آسیبپذیر و دوتای دیگر به آن مقاوم بودند، را موردبررسی قرار دادند تا مشخص شود که آیا میتوان Vip3AcAa را همراه با پروتئین Cry1Ac به کار برد یا خیر.
?نتایج نشان داد که بیشتر شدن مقاومت حشرات به سم Cry1Ac، تأثیری در آسیبپذیری این گونههای مقاوم به Vip3AcAa نخواهد داشت.
?میزان مرگومیر حشرات در این آزمایش با میزان مرگومیر مورد انتظار در همه ترکیبات Vip3AcAa و Cry1Ac تستشده، یکسان بود که این نشاندهنده فعالیت مستقل این دو پروتئین حشرهکش از یکدیگر است.
?همچنین هنگامیکه ژنهای vip3AcAa و cry1Ac وارد پنبه شدند، نرخ مرگومیر Bollwormهای (لاروها) مقاوم به Cry1Ac که از این پنبه جدید تغذیه میکردند، در مقایسه با لاروهای تغذیهکننده از پنبه طبیعی و پنبههایی که فقط Cry1Ac تولید میکردند، بهطور چشمگیری بالاتر بود.
?براساس این یافتهها، پروتئین Vip3AcAa انتخاب خوبی برای استراتژی تلفیقی در مدیریت مقاومت پنبه در برابر آفات است.
#آفات_و_بیماری_ها
?ترجمه: مریم باورساد
☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن کشاورزی
☑️عضویت در کانال زیست فن