بستن مسیر پاتوژنها در برنج

✅ آن چه به عنوان بلایت برنج شناخته میشود، یک بیمارگر خطرناک گیاهی است که در سراسر آسیای جنوب شرقی، هند و بخشهای وسیعی از آفریقای شمالی دیده میشود. این بیماری توسط باکتری Xanthomonas oryzae pv.oryzae ایجاد میشود.
پروفسور Frommer پژوهشگر گیاهی موسسه فیزیولوژی مولکولی HHU یک گروه تحقیقاتی بین المللی را برای مبارزه با بلایت برنج ایجاد کرده که شامل دانشمندان دانشگاه ایالتی آیووا و فلوریدا و موسسه تحقیق بین المللی برنج در فیلیپین و سایر افراد از موسسات دیگر است. این محققان راهی را برای ایجاد گیاهان مقاوم در برابر این پاتوژن پیدا کردهاند.
?انتقالدهندههای قند شناخته شده به عنوان SWEET توسط این گروه تحقیقاتی نقش کلیدی در مقاومت دارند. گیاهان به این نوع انتقالدهندهها برای انتقال قند تولید شده طی فتوسنتز در برگها به دانهها نیاز دارند و بالاخص با این مکانیسم انتقال است که پاتوژنها برای اهداف خود دوباره برنامهریزی میکنند.
?در یک تحقیق مستقل محققان آمریکایی کشف کردند که یک پروتیین (که بعداً به عنوان SWEET شناخته شد) مسئول مقاومت گیاه در برابر بلایت است. سپس آزمایشهای مشترک نشان داد که باکتریها به صورت سیستمیک انتقالدهندهها را در سلولهای برنج فعال کرده و در نتیجه به مواد غدایی دست پیدا میکنند. اگر از این فعالسازی جلوگیری شود، باکتریها نیز نمیتوانند تکثیر شوند.
?آقای FROMMER میگوید: «این کشف شگفتانگیز یک استراتژی را برای پروژه تحقیقاتی ما فراهم کرده است؛ ما مسیر پاتوژنها را به منابع قندی گیاهان میبندیم و آنها را با گرسنگی از بین میبریم.»
?نتایج این تحقیق میتواند فراتر از یک موضوع خاص در برنج تلقی شود. FROMMER میگوید: «کشف ما ممکن است فقط نوک یک کوه یخ باشد. اشارهی او به استفاده از این رویکرد برای مبارزه با سایر بیمارگرهای گیاهی است. او این موضوع را برای محیطزیست نیز مفید میداند چرا که با نتایج این تحقیق در سراسر جهان برای برداشت کافی محصول به آفتکش و کودهای کمتری نیاز است. با توجه به این نتایج، پروژه تحقیقاتی استراتژیهای جدید برای کنترل بیماریهای برنج در کشورهای در حال توسعه در تاریخ ۱ اوت ۲۰۱۷ آغاز شد.
#آفات_و_بیماری_ها
?ترجمه : تیم گیاهپزشکی زیستفن دانشگاه تهران
☑️ لینک خبر
☑️ عضویت در زیست فن کشاورزی
☑️عضویت در کانال زیست فن