بیوتکنولوژی کشاورزی

بقاء موجودات زنده و چالش ایمنی زیستی

✅موجودات کوچک موجود در خاک که به گیاهان حمله می‌کنند، قادر به زنده ماندن به‌مدت حداقل ۳ سال در شرایط خشکی هستند. در تحقیق اخیر موسسه AgResearch نیوزلند، رویکردهای جدیدی در مورد تهدیدات ایمنی زیستی ناشی از سفر مسافران و تجارت بین کشورها نشان داده شده است.


?نماتدها موجودات بسیار کوچک کرم مانندی هستند که می‌توانند تأثیرات مثبت و منفی داشته باشند. نماتدهای انگلی گیاهی (PPN) شامل گونه‌هایی هستند که به گیاهان حمله می‌کنند و باعث کاهش رشد و بقای آن‌ها می‌شوند.

?در این تحقیق با همکاری یک جامعه علمی به نام Better Border Biosecurity که در کنترل ایمنی زیستی فرامرزی برای جلوگیری از ورود آفات جدید به نیوزلند فعالیت می‌کند ، نمونه خاک از جنگل بومی و یک باغ ارگانیک جمع‌آوری شد و به صورت جداگانه در دمای اتاق به مدت ۳۶ ماه ذخیره گردید. سپس پژوهشگران در فواصل منظم نمونه‌ها را بررسی کردند تا مشاهده کنند که آیا نماتدها می‌توانند از خاک استحصال شوند یا خیر. اگر بتوانند، آیا می‌توانند میزبان گیاه را آلوده کنند؟

?در این مطالعه از روش‌های مختلف برای تشخیص نماتدها از جمله روش‌های غبار آب (water misting) برای کشیدن آن‌ها از خاک و روش طعمه‌گذاری با شبدر سفید و گیاه چچم استفاده شد. نماتدهای زخم حتی پس از ۳۶ ماه قادر به موفقیت در حمله به ریشه‌های گیاه چچم بودند. آن‌ها همچنین قادر به تولید نتاج در ۱۳ ماه بودند. هیچ یک از PPNها پس از ماه سیزدهم با استفاده از روش غباردهی سه روزه از خاک استحصال نگردید. با توجه به شرایط مناسب، PPNها در خاک، اگر در نزدیکی گیاه میزبان مناسب قرار گیرد، زنده می‌مانند که ممکن است با استفاده از یک روش استخراج مانند غباردهی تشخیص داده نشود.

?در موارد قرنطینه‌ای این نتیجه یک یافته مهم است، زیرا ممکن است که نماتدهای ناخواسته در خاک وجود داشته باشند و تا زمانی که با گیاه میزبان مناسب همراه نباشند، تشخیص داده نشوند. در زمینه ایمنی زیستی، توسعه یک آزمون عمومی برای نماتدهای انگلی گیاهی (بر اساس یک آزمون زیستی مولکولی) احتمال تشخیص PPN را افزایش می‌دهد .در تحقیقی دیگر مشخص شد که خطر امنیت زیستی موجودات خاک با کاهش زمان حمل و نقل و افزایش حفاظت از شرایط نامساعد محیطی، افزایش می‌یابد.

#آفات_و_بیماری_ها
#ایمنی_زیستی

?ترجمه و بازنویسی: تیم گیاهپزشکی زیست‌فن دانشگاه تهران

☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن کشاورزی
☑️عضویت در کانال زیست فن

بقاء موجودات زنده و چالش ایمنی زیستی – اخبار زیست فناوری

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن