بقای غلات در تنش گرما و خشکی

✅ تنوع گیاهان و سازگاری با شرایط مختلف آب و هوایی، به ویژه در دوران تغییرات اقلیمی مهم، مفهومی مشابه از تنوع طبیعی و ژنتیکی است.
?تحقیق در مورد این تنوع ژنتیکی طبیعی و تنوع زیستی مربوطه، یکی از بزرگترین گنجینههای بشر است. دقیقا این تنوع ژنتیکی خانوادهها، سردهها و حتی گونههای گیاهی، کلید مقابله با تغییرات اقلیمی جهانی و پیامدهای اساسی برای کشاورزی است.
?بهمنظور تحقیق پایدار، پرورش و حفاظت از تنوع ژنتیکی به خصوص گیاهان زراعی، بسیاری از سازمانهای تحقیقاتی غیر انتفاعی عمومی، تحت چارچوب CGIAR شکل گرفته اند و در انجام تحقیق و ساخت بانکهای زیستی غیر انتفاعی فعالیت میکنند.ICRISAT، وابسته ی هندی CIMMYT مشهور است که در دهه ۶۰ میلادی برای توزیع ارقام مختلف گندم مقاوم به بیماری در میان کشاورزان فقیر کشورهای در حال توسعه، فعالیت خود را آغاز کرد.
?ارزن مرواریدی Cenchrus americanus 72 (L) Morrane (مترادف با Pennisetum glaucum) یک گیاه خوراکی اصلی در مناطق خشک و نیمه خشک آفریقا، هند و آسیا است. این گیاه C4، مقاومت بالایی در برابر تنش خشکی نسان میدهد اما فرایندهای مولکولی آن ناشناخته است.
?ولفرام ویکورث می گوید: “اولین گام برای کشف فرایدهای مولکولی در هر موجود، از گیاهان گرفته تا جانوران و میکروبها، توالی یابی و تجزیه و تحلیل ژنوم، پروتئوم و متابولوم آنها است. بهعلاوه، این مطالعه اساس مطالعات اصلاح نشانگر منتخب را نیز فراهم میکند.
?در مطالعه مرتبط دیگر، محققان مقاومت به خشکی ارزن مرواریدی را با توجه به متابولیسم و تغییرات پروتئوم بررسی کردند. از این مطالعات، اولین فرضیههای مولکولی و فیزیولوژیکی در ارتباط با چگونگی سازگاری گیاه در شرایط کمبود آب و گرما حاصل میشود و در عین حال یک شاخص برداشت قابل قبول را نیز حفظ میکند. اطلاعات اولیه ژنومی ارزن مرواریدی برای انجام این مطالعات ضروری بود.
#ژنومیکس
?ترجمه: نوروزی
☑️لینک مقاله
☑️عضویت در زیست فن کشاورزی
☑️عضویت در کانال زیست فن