بلوکه کردن منبع انرژی سلولهای سرطانی با مولکولهای طبیعی

☑️ اثر واربورگ چندین دهه است که شناخته شده است و پدیدهای را توصیف میکند که سلولهای سرطانی به طور حریصانه گلوکز را مصرف میکنند. محققان امروزه نه تنها یک سیستم غیر معمول را شناسایی کردهاند که سلولهای سرطانی برای متابولیسم کربوهیدرات استفاده میکنند، ترکیب طبیعی را نیز شناسایی کردهاند که ظاهرا به طور انتخابی این سیستم را در مطالعات آزمایشگاهی خاموش میکند.
محققان با بررسی سلولهای سرطانی و چگونگی تغییر متابولیسم آنها در تجزیه گلوکز نسبت به سلولهای طبیعی دریافتند که سلولهای سرطانی از روش تخمیر استفاده میکنند که بازده کمتری داشته و بنابراین از گلوکز بیشتری استفاده میکنند. در نهایت با بررسیهای انجام شده نشان دادند که آنزیم GAPDH میزان گلوکز را در سلولهای سرطانی کنترل میکند. از انجایی که اثر واربورگ در سلولهای سرطانی قویتر میباشد با اندازهگیری آنزیم GAPDH محققان توانستند یک مدل پیش بینی برای اندازهگیری میزان سلولهای سرطانی تحت تاثیر اثر واربورگ ارائه کنند. پس از آن این سوال مطرح شد که آیا ترکیبی برای جلوگیری از این آنزیم وجود دارد یا خیر.
محققان طی بررسیها متوجه شدند مولکول KA یا koningic acid، که ۳۰ سال پیش به عنوان بخشی از یک جستجو برای پیدا کردن داروی با کلسترول پایین کشف شده بود، پتانسیل این کار را دارا میباشد. این مولکول توسط قارچ هایی که در محیطهای غنی از قند مثل سیب زمینی شیرین ساکن بودند تولید میشود. قارچها KA را تولید میکنند تا باکتریهایی را که ممکن است منبع قندی را بدزدند را دفع کنند. محققان معتقدند که KA ممکن است مولکول طبیعی باشد که ارگانیسمها یا سیستمهای درگیر در متابولیسم گلوکز را هدف قرار دهد. از اینرو این مولکول را در سلولهای سرطانی و مدلهای موش آزمایش کردند. آنها دریافتند که KA در واقع به طور انتخابی آنزیم GAPDH را مهار میکند، مصرف گلوکز را در تومورهای تحت اثر واربورگ را محدود میکند و سلولهای طبیعی را ترک میکند.
این مطالعات دریچه درمانی را فراهم کرده و میتواند راه دیگری برای حمله به سرطان فراتر از ترکیب ژنتیکی تومور باشد که این دلگرم کننده است.
?ترجمه: زهرا علی پور
☑️ عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
☑️ عضویت در کانال زیست فن
بسیار عالی