بیوتکنولوژی کشاورزی

بهبود احتمالی آسیب‌های حافظه، مقاومت انسولینی مغز و چاقی با مصرف چای سبز

✅بر اساس نشریه‌ی چاپ شده در ژورنال FASEB، ترکیب EGCG (اپی گالاکاتکین-3 گلات) از نظر بیولوژیکی فراوان‌ترین کاتکین فعال در چای سبز است که می‌تواند چربی و قند (فروکتوز) بالای حاصل از مقاومت انسولینی و اختلالات شناختی را کاهش دهد.


?چای سبز دومین نوشیدنی مصرفی بعد از آب در جهان است که حداقل در 30 کشور جهان می‌روید.

?محققین دانشگاه یانگلین چین موش‌های سه ماهه‌ی نر C57BL/6 را بر اساس جیره غذایی، به سه گروه تقسیم کردند: گروه اول با جیر‌ه‌ی استاندارد، گروه دوم با جیره‌ی شامل قند و چربی بالا و گروه سوم با جیره شامل قند و چربی بالا به علاوه‌ی 2 گرم از ترکیب EGCG در یک لیتر آب نوشیدنی. به مدت 16 هفته این سه گروه به صورت دقیق کنترل و بررسی شدند. بررسی آن‌ها مشخص کرد که موش‌های گروه دوم نسبت به گروه اول چاق‌تر و نسبت به گروه سوم خیلی چاق‌تر بودند. با انجام آزمون معمای آبی موریس (Morris water maze test) برای حافظه نیز معلوم شد که موش‌های گروه دوم برای پیدا کردن سکو تعبیه شده، مدت زمان بیشتری نسبت به گروه اول صرف می‌کنند. گروه سوم با تاخیر کمتر سکو را پیدا کرده و در هر روز آزمون، نسبت به گروه دوم خیلی سریع‌تر حرکت داشتند و در نهایت با حذف سکو در روز آخر، گروه دوم مدت زمان کمتری را در محل سکو صرف کردند اما گروه سوم میانگین زمانی بیشتری در محل سکو داشتند، که این نشان از توانایی EGCG در بهبود اختلالات حافظه‌ای ناشی از چربی و قند بالا است.

این ترکیب عمل بهبود اختلالات حافظه‌ای را از طریق تنظیم یکسری گیرنده‌های انسولینی و یکسری مسیرهای سیگنالی دیگر مغزی انجام می‌دهد.

لیو محقق دانشکده‌ی مهندسی و علوم غذایی دانشگاه یانگلین چین بیان می‌دارد : «عادت دیرینه‌ی نوشیدن چای ممکن است جایگزین بهتری برای دارو برای مقابله با چاقی، مقاومت انسولینی و اختلالات حافظه‌ای باشد.»

#متابولیت های ثانویه

?مترجم : سجاد سبحانوردی

☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن کشاورزی
☑️عضویت در کانال زیست فن

مقاومت انسولینی مغز و چاقی با مصرف چای سبز – اخبار زیست فناوری

برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن