بهبود تولید اتانول و بیوگاز از باگاس نیشکر

جمعی از محققین دانشگاه صنعتی اصفهان، با استفاده از روش پیشتیمار قلیایی سدیم، تولید اتانول و بیوگاز از باگاس نیشکر را بهبود بخشیدند. با توجه به اهمیت مرحله پیشتیمار در تولید سوختهای زیستی، این محققین ایرانی با انجام آزمایشات متعدد برروی این مرحله موفق به بهبود و افزایش بازده این فرایند شدند.
امروزه، تامین انرژی و آلودگی محیط زیست، دو نگرانی مهم از جوامع انسانی در سراسر جهان است. تولید سوختهای زیستی تجدیدپذیر یکی از راه حلهای این معضل میباشد. یکی از روشهای تولید سوخت زیستی، استفاده از ضایعات لیگنوسلولزی به عنوان ماده اولیه است. به دلیل ساختار مواد لیگنوسلولزی و افزایش بازده فرایند، پیشتیمار این مواد جز مراحل اصلی تولید سوخت محسوب میشود.
در این پژوهش که نتایج آن در قالب مقاله علمی بینالمللی منتشر گردیده است، آقای نصرتپور وهمکارانش از ترکیبات مختلف سدیم مانند کربنات سدیم، سولفیت سدیم و استات سدیم در غلظتها و دماهای مختلف جهت پیشتیمار باگاس نیشکر استفاده نمودند. بیشترین بازده تولید اتانول و بیوگاز با استفاده از سدیم کربنات ۰.۵ مولار و در دمای ۱۴۰ درجه سانتیگراد به دست آمده است که در قابل مقایسه با بازده فرایند در روش پیشتیمار هیدروترمال میباشد.
مطابق ادعای این محققین ایرانی، علاوه بر مقادیر قابل توجه تولید سوختهای زیستی در بهترین شرایط به دست آمده، با تولید بیوگاز و اتانول از نیشکر بیش از ۷۶۲ و ۵۴۳ کیلو تن معادل کربندیاکسید به طور سالانه در ایران میتواند کاهش یابد.