راهبردی ژنتیکی برای بهبود کیفیت و یکنواختی دانههای جو

✅ دانشمندان وابسته به «قطب بینالمللی جو» یک راهبرد ژنتیکی جدید برای بهبود اندازه و یکدستی دانه جو کشف کردهاند.
?این محققین با همکاری انستیتوی جیمز هاتن و بخش علوم گیاهی دانشگاه Dundee، کنترل ژنتیکی آرایش دانهها در جو را مورد آزمایش قرار داده و دریافتهاند که جهش در ژنی به نام VRS3، یکنواختی دانه در جو شش ردیفه را بهبود میبخشد.
?کالین وست، مدیر «قطب بینالمللی جو» در این رابطه میگوید: «ویژگی یکنواختی در فرایند فرآوری دانهها، پس از برداشت و برای تولید مالت با کیفیت بالا، اهمیت زیادی دارد. این کشف برای کشاورزان و صنایع تولیدکننده مالت که همیشه با واریتههای شش ردیفه، به خاطر تفاوت در اندازه دانه در اطراف خوشهها، مشکل داشتهاند، بسیار مهم است.»
?او اضافه میکند: «توزیع یکنواختتر دانه باعث میشود که جذب آب بهطور یکدستتری در مرحله خیساندن دانهها انجام شود، توزیع آنها در طول جوانهزنی متعادلتر شود و همچنین خشک شدن و ترکیب رنگ بهتری در طول فرایند آبکشیشان به دست آید. همه این تغییرات کمک میکند که مالت با کیفیت بالاتری تولید شود که برای کنترل فرایند آردسازی در صنایع مربوطه مناسبتر است.»
?ترجمه: مریم باورساد
#تسهیل_فراوری
☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن کشاورزی
☑️عضویت در کانال زیست فن