به دام انداختن میکروبها در شبکههای ساخته شده از DNA توسط سلولهای ایمنی با کمک پروتئینهای چرخه سلولی

✅نوتروفیلها سلولهای ایمنی موجود در جریان خون هستند که هنگام مواجه شدن با تهدیدهای بیماریزا، DNA خود را همانند یک شبکه تور مانند به منظور احاطه کردن عوامل تهدید کننده در جریان خون رها میسازند. این دامهای DNA به تلههای خارج سلولی نوتروفیلی یا NETها معروف هستند. پژوهشگران آمریکایی و آلمانی گام مهمی را در تشریح چگونگی آزادسازی این NETها و نحوه جلوگیری از ایجاد یک عفونت قارچی در سلولهای انسان و موش ارائه دادهاند.
?بر اساس گفته یکی از این پژوهشگران، این عملکرد نوتروفیلها یک خودکشی سودمند سلولی بهشمار میرود. هنگامیکه نوتروفیلها مغلوب میشوند و قادر به مقابله با تهدید میکروبی نیستند، NETها را در جریان خون آزاد میکنند.
?زمانیکه یک نوتروفیل برای آزادسازی NETها تحریک میشود، در بافت مستقر و پوشش هسته، حصار بین DNA سلول و سایر اجزای سلولی، خود را تخریب میکند. این عملکرد نوتروفیلها توجه پژوهشگران را به خود جلب کرد زیرا سلولها در حالت طبیعی، پوشش هسته خود را فقط قبل از تقسیم سلولی تجزیه میکنند. پژوهشگران اینگونه تصور میکنند که نوتروفیلها برای آزادسازی NETها از پروتئینهای چرخه سلولی دخیل در فرایند تقسیم استفاده میکنند.
?پژوهشگران در این مطالعه، پروتئینهای چرخه سلولی را در نوتروفیلهای موش مهار کردند و در واقع مشاهده نمودند که تعداد NETهای کمتری توسط نوتروفیلها آزاد میشوند. در نتیجه، موشهایی که قادر به آزادسازی موثر NETها نبودند، توانایی کمتری در پاکسازی عفونت قارچی داشتند. آنها بعد از مشاهده عفونتهای قارچی در مغز انسان، استفاده نوتروفیلهای انسان از پروتئینهای چرخه سلولی را نیز تایید نمودند.
?به گفته این پژوهشگران، هدف نهایی پژوهش این است که هنگامی که مقدار بسیار کم یا بیش از اندازه NETها در حال تولید هستند، تداخل کلینیکی ایجاد شود. این امر نیز یک پدیده بیولوژیکی سلولی بسیار جالب است.
?ترجمه: فائزه ابوطالبی
☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
☑️عضویت در کانال زیست فن