آفات و بیماری هابیوتکنولوژی کشاورزیبیوتکنولوژی محیط زیست

بید کلم‌های پروانه پشت الماسی اصلاح‌شده و کنترل آفات کلم

✅ پروانه پشت الماسی با DNA تغییر یافته برای کنترل آفات کلم مورد آزمایش قرار گرفت. بید کلم یا همان پروانه پشت الماسی، آفت شایعی در کشت کلم است که در هر سال ۴-۵ میلیارد دلار آسیب می‌رساند. این حشره علاقه‌مند به تغذیه از گیاهان جنس Brassica مانند کلم پیچ، گل‌کلم و بروکلی است.


? آنتونی شلتون یک حشره‌شناس در دانشگاه کرنل است. او به وسیله مهندسی ژنتیک نرهای این نوع بید، آن‌ها را تغییر داده و آزاد کرده است در نهایت بعد از جفت‌گیری این نوع نرها با ماده‌های وحشی، فرزندان آن‌ها کشته می‌شوند و به مرور زمان نرها هیچ جفتی نخواهند داشت. در حقیقت این مطالعات می‌تواند عصر جدیدی برای کنترل آفات باشد.

? بید کلم‌های اصلاح شده توسط Oxitec (شرکت کنترل نوآورانه حشرات) طراحی شده‌اند. این شرکت احتمالاً به خاطر پشه‌های مهندسی ژنتیک شده شناخته شده است. پشه‌های نر که یک ژن کشنده دارند آزادشده تا با ماده‌های وحشی جفت شوند و فرزندان آن‌ها قبل از بلوغ می‌میرند. Oxitec آزمایش‌های میدانی پشه‌ها را در برزیل، پاناما و جزایر کیمن انجام داده است که هدف آن‌ها نهایتاً مقابله با بیماری‌های پشه زاد مانند زیکا، تب دنگ و تب زرد است. بااین‌حال آزمایش U.S. برنامه ریزی شده در فلوریدا به دلیل فشارهای محلی به‌آرامی حرکت کرده است.

? انتشار این پروانه‌های پشت الماسی نیز منتقدانی دارد. تصمیم‌گیری وزارت کشاورزی ایالات‌متحده به منظور اجازه دادن به آزمایش میدانی صدها نظر مخالف در پی داشت.

? ترجمه: الهام بیابانگرد

لینک خبر

عضویت در زیست فن میکروبی صنعتی محیط زیست

بید کلم‌های پروانه پشت الماسی اصلاح‌شده و کنترل آفات کلم – اخبار زیست فناوری

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن