تحقیق و توسعه در بیوتکنولوژی دارویی، کلید موفقیت

تحقیق و توسعه در بیوتکنولوژی دارویی، کلید موفقیت
همانطور که پیشتر در مطلبی با عنوان “نقش صنایع زیستدارویی در اقتصاد ایالات متحده” به آن اشاره شد، صنعت زیستدارو سالانه ۱.۲ تریلیون دلار در اقتصاد این کشور تولید میکند، برای ۸۵۴ هزار نفر به طور مستقیم شغل ایجاد میکند و حدود ۴.۴ میلیون شغل را به طور مستقیم و غیر مستقیم حمایت میکند.
علاوه بر عوامل فوق، این صنعت در سال ۲۰۱۵ حدود ۴۷ میلیارد دلار صادرات داشته است که حدود ۳ برابر رقم صادرات این محصولات در سال ۲۰۰۳ است. این رقم از درآمد نفتی ایران در سال ۹۵ بیشتر بوده و حدود ۲.۵ برابر درآمد نفتی دولت در سال ۹۴ است. به علاوه سالانه حدود ۹.۹ درصد به این رقم افزوده میشود در حالی که در سایر صنایع آمریکا، این رشد سالیانه ۴.۶ درصد پیش بینی میشود.
در این صنعت بسیار بزرگ و سودآور نکته ای که جلب توجه میکند، فعالیت مستقیم بیش از ۴۰ درصد از نیروی انسانی شاغل در این حوزه در بخش تحقیق و توسعه است. همانطور که در گزارشی با عنوان “تحقیق و توسعه در بخش دارویی بیوتکنولوژی در آمریکا” پیشتر گفته شد شرکت های آمریکایی فعال در حوزهی دارو که عضو phrma هستند در سال ۲۰۱۵ تقریباً ۵۸.۸ میلیارد دلار در حوزهی تحقیق و توسعه داروهای زیستی هزینه کردهاند. در نتیجه بخش تحقیق و توسعه با سرمایهای هنگفت بیشترین نیروی کار را به خود اختصاص داده است. مطلبی که میتواند پیشتازی مقتدرانه ایالات متحده در این صنعت بزرگ و سودآور را توجیه کند، همین سرمایه گذاری گسترده و جذب نیروهای متخصص مناسب برای تحقیق و توسعه است. بهتر است پیش از هر طرح بلند پروازانهای در حوزه ی بیوتکنولوژی در کشور به فکر حفظ سرمایه انسانی خود در این حوزه باشیم.
نویسنده: علی قاسمی
☑️ منبع