بیومارکر تشخیص فیبریلاسیون دهلیزی

| بیومارکر تشخیص فیبریلاسیون دهلیزی
✅ محققان طبق مطالعات خود دریافتند که تغییرشکل و افزایش دراندازه دهلیزچپ با تغییرات غیرطبیعی در فعالیت یکسری از مولکولها همراه است که در نهایت میتواند به فیبریلاسیون دهلیزی و مرگ منجر شود.
✳ بنا به مطالعات صورتگرفته توسط محققان مرکزپزشکیintermountain، فیبروبلاستهای قلبی که نقش مهمی در عملکردقلبی و تغییرات آن ایفا میکنند، تحت شرایط استرس مقادیر زیادی اگزوزوم آزاد میکنند. اگزوزومها بخشهایی از سلولهای موجود در گردش خون هستند که حاوی محتویات سلولی بوده و حامل اطلاعات مشخصی برای بافتهای بدن میباشند.
✳ پلاسما و اگزوزومهای بیماران مبتلا به فیبریلاسیوندهلیزی غنی از مولکول micro RNA(mir)-21-3p هستند که با افزایش اندازه غیرطبیعی عضله قلب مرتبط است. نکته قابل توجه در رابطه با اگزوزومها این استکه این مواد درابتدا بهعنوان محصولات دفعی سلولها در نظر گرفته میشدند اما امروزه مطالعات نشان میدهند که اگزوزومها نه تنها رابط بین سلولها هستند بلکه بر انتشار پروتئینها، چربیها، mRNA، miRNA و حتی DNA تأثیر داشته و در بروز برخی بیماریها نیز نقش ایفا میکند.
✳ افزایش در اندازه دهلیزها بهواسطه هرعاملی میتواند ریسک بروز فیبریلاسیون دهلیزی را افزایش دهد. فیبریلاسیون دهلیزی با بیماریهای عروق کرونری همراه بوده و حدود ۴/۳ میلیون از مردم آمریکا به این اختلال دچار هستند.
✳ فیبریلاسیون دهلیزی شایعترین آریتمی قلبی است که با ضربانات قلبی سریع و نامنظم همراه است. این اختلال قلبی با عوارضی نظیر خستگی مزمن، تپش قلب و درد آزاردهنده همراه بوده و ریسک سکته را بالا میبرد.
✳ محققان موسسه intermountain، تعداد زیادی از بیومارکرهای نمایانگر وقوع وشدت هیپرتروفی دهلیز چپ را مورد مطالعه قرار دادند. محققان در این مطالعه ۱۴۵ بیمار مبتلا به فیبریلاسیوندهلیزی را تحت بررسی قرار دادند. طبق نتایج بهدست آمده، مقادیر micro RNA(mir)-21-3p در بیماران دچار فیبریلاسیون دهلیزی با درجه متوسط تا شدید در مقایسه با گروه کنترل بهمیزان قابل توجهی بالاست.
✳ بهواسطه ارتباط موجود بین سطوح micro RNA(mir)-21-3p و اندازه غیرطبیعی دهلیز در بیماران دچار فیبریلاسیوندهلیزی، از این پس محققان میتوانند در جهت اثرگذاری درمانهای مختلف بر روند فیبریلاسیون دهلیزی، مطالعات راهبردیتری را در این زمینه داشتهباشند.
? مترجم: مونا تقی زاده
☑ لینک خبر
☑ عضویت در زیستفن پزشکی مولکولی
☑ عضویت در کانال زیستفن