کشف بیوماکر CT45 در بیماران مبتلا به سرطان تخمدان

علیرغم ماهها درمان تهاجمی شامل جراحی و شیمیدرمانی، حدود ۸۵درصد از زنانی که در مراحل پایانی سرطان پیشرفته تخمدان هستند، بیماری در آنها مجدداً برمیگردد. بااینحال، بیماری در حدود ۱۵درصد از بیماران، عود نمیکند. اکثر این زنان سالها بدون بازگشت بیماری زنده میمانند. محققان یک فاکتور پیشآگهی مستقل به نام (cancer/testis antigen 45 (CT45 را شناسایی و شروع به یافتن عملکردهای آن کردند. CT45 با درصد زنده ماندن زنان مبتلا به سرطان تخمدان پیشرفته مرتبط است.
گروهی از پزشکان و دانشمندان دریافتند که بیمارانی که دارای CT45 بالا در تومورهای خود هستند، بیش از هفت برابر طولانیتر از بیماران با CT45 ناکافی زنده ماندند. این بیماران به طور متوسط ۲۵۵۴ روز در مقایسه با تنها ۳۶۶ روز برای بیماران با CT45 کم و یا فاقد آن، زنده بودند.
نویسندگان این تحقیق کشف خود را به پیدایش پروتئومیکس چندگانه سرطان نسبت میدهند. آنها از قطعات کوچک بافتی که از بانک بافت سرطانی تخمدان دانشگاه شیکاگو به دست آمده بود، برای جداسازی، شناسایی و مشخص کردن هزاران پروتئین استفاده کردند. جالبترین آن پروتئینها، CT45 بود. آنها تعیین کردند که سطوح بالای این بیومارکر به شدت با موفقیت در درمان ارتباط دارد.
محققان به دنبال یافتن اولین بیومارکر مهم در بافتهای بیماران مبتلا به سرطان تخمدان بودند که به شیمیدرمانی پلاتین پاسخ داده بودند. آنها برای اعتباردهی به یافتههای اولیه خود، بافتهای جمعآوری شده از بیش از ۲۰۰ بیمار را بررسی کردند. آنها در ۸۲ نمونه از آنها هیچ CT45ای را پیدا نکردند، اما در ۴۲ بیمار سطوح بالایی از آن را یافتند، که همه آنها مدت زمان طولانیتری را بدون بیماری زنده ماندند. نتایج مطالعات بیشتر نشان داد که بیان CT45 یک شاخص پیشآگهی جدید برای مرحله نهایی سرطان تخمدان است.
آنها همچنین دریافتند که شیمیدرمانی استاندارد کربوپلاتین برای سرطان تخمدان، باعث آسیب به DNA به ویژه در سلولهای تومور بیانکننده میزان بالای CT45 میشود. این منجر به مرگ سلولی در کشت بافت و کاهش تومور در موشهای درمان شده میگردد.
به گمان محققان CT45 نقش مهمی در پاسخ تومور به کربوپلاتین دارد و امید است استراتژیهای آینده با فعال کردن بیان CT45 در تومور، بتوانند حساسیت آن را به درمان با کربوپلاتین بیشتر کنند. همچنین شواهدی وجود دارد که بیان CT45 خاص تومور موجب تحریک سیستم ایمنی بیمار برای مبارزه با سرطان میشود. هدف محققان یافتن راههای جدید برای بهبود نتایج بیماران بر اساس این نگرش است.
بیان CT45 موجب بهبود کارایی شیمیدرمانی مبتنی بر پلاتین و به ویژه ایمنیدرمانی برای بیماران مبتلا به سرطان تخمدان پیشرفته میشود. این مطالعه همچنین بر قدرت بالینی پروتئومیکس سرطان برای شناسایی اهداف شیمیدرمانی و ایمنوتراپی تاًکید کرده است، مکانیسمهای آنها را مشخص و به توسعه درمانهای سرطانی مؤثر کمک میکند.
☑ لینک خبر
☑ لینک مقاله