تأثیرات رژیم غذایی بر میکروبیوم سینه در پستانداران

محققان دریافتند که رژیم غذایی بر ترکیب جمعیتهای میکروبی در غدد پستانی پریماتهای غیر انسانی تأثیر میگذارد. محققان برای اولین بار در یک مدل پریمات غیرانسانی نشان دادند که میکروبیوم سینه بهطور قابل ملاحظهای تحت تاًثیر رژیم غذایی قرار میگیرد که احتمالاً این یافتهها برای سلامت انسان نیز حائز اهمیت هستند. میکروبیوم سینه در حال حاضر به منظور محافظت زنان در برابر سرطان پستان مورد توجه قرار گرفته است.
رژیم غذایی بهطور گسترده به عنوان یک فاکتور سبک زندگی که میتواند بر پیشرفت سرطان پستان تأثیر بگذارد، مورد توجه بوده است. خطر ابتلا به سرطان پستان در زنانی با مصرف یک رژیم غربی غنی از چربی و شیرینیجات و غذاهای فرآوری شده افزایش یافتهاست اما در زنانی که یک رژیم مدیترانهای سالم حاوی سبزیجات، ماهی و روغن زیتون، دریافت میکردند،کاهش یافته است.
مطالعه انسانی اخیر نشان داد که تومورهای پستانی بدخیم، فراوانی کمی از باکتریهای Lactobacillus در مقایسه با ضایعات خوشخیم دارند، که نشان میدهد عدم تعادل میکروبی میتواند در سرطان پستان نقش داشته باشد. بهطور خاص، مشاهدهشده است که یک رژیم غذایی مدیترانهای، فراوانی باکتریهای پروبیوتیک را افزایش میدهد.
محققان این مطالعه از میمونهای ماکاک استفاده کردند زیرا ساختار پستانی شبیه به انسان دارند و برای مطالعه خطر سرطان سینه مورد استفاده قرار گرفتهاند. آنها مصرف یک رژیم غذایی غربی یا مدیترانهای در ۴۰ میمون ماده بالغ را به مدت ۳۱ ماه دنبال کردند. بافت پستان میمونهایی که رژیم مدیترانهای مصرف کردند، ده برابر فراوانی لاکتوباسیلوس بیشتری داشت که مشخص شده رشد تومور در حیوانات دچار سرطان پستان را کاهش میدهد. رژیم مدیترانهای همچنین سطوح متابولیتهای اسید صفراوی و ترکیبات فعال بیولوژیکی فراوری شده با باکتری را افزایش میدهد که ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه را نیز کاهش دهد.
این نتایج نشان میدهد رژیم غذایی بهطور مستقیم روی جمعیتهای میکروبیوم خارج از مجرای روده تاًثیر داشته و میتواند بر سلامت غدد شیری نیز اثرگذار باشد. اما تاکنون مشخص نشده که اثر دقیق این میکروبها یا متابولیتهای اصلاح شده میکروبی بر خطر سرطان پستان چیست.
در همین راستا این تیم تحقیقاتی قصد دارد تا اثرات فیزیولوژیکی افزایش Lactobacillus در بافت غدد پستانی را بررسی کند. آنها همچنین ارزیابی میکنند که آیا مداخلات خوراکی مانند روغن ماهی یا مکملهای پروبیوتیک میتواند بر جمعیتهای میکروبی غدد پستانی و تومورهای پستان تأثیر بگذارند یا خیر. علاوه بر این، آنها در حال بررسی نقش ترکیبات فعال بیولوژیکی تعدیل شده باکتریایی و اسیدهای صفراوی در التهاب، رشد تومور سرطان پستان و پاسخدهی به درمان هستند.
مطالعات آینده محققان برای اعتبارسنجی استفاده از پروبیوتیکها، روغن ماهی یا آنتیبیوتیکها در طی درمان، ضمیمه برای بهبود نتایج درمانی طراحی شده است. آنها امیدوارند که مطالعات در آیندهای نزدیک وارد حیطهی بالین شود.
✅ لینک خبر
✅ لینک مقاله