تأثیر تنش خشکی بر تولید سوختهای زیستی

✅بنا بر اعتقاد محققین آمریکایی، منابع سوخت پایدار مشتق شده از گیاهان، میتوانند در آیندهای نزدیک، به تأمین انرژی و استقلال آن در این کشور کمک نمایند. هرچند، شرایط آب و هوایی میتوانند تأثیر زیادی بر بازدهی محصولات گیاهی و کشاورزی در این زمینه داشته باشند.
?محققان در پژوهشی، تأثیر تغییرات آب و هوایی بر تولید سوختهای زیستی را از طریق مقایسه علف سویچگراس و همچنین شاخ و برگ خشکشده ذرت که بعد از یک سال خشکسالی شدید و دو سال بارندگی معمولی درو شده بودند، مورد بررسی قرار دادهاند. آنها دریافتهاند که گیاهان در دوران خشکسالی مواد قندی بیشتری تولید مینمایند اما این مواد طی مراحل اولیه، تغییر نموده و بهجای تولید مواد سوختی مطلوب، منجر به تولید ترکیبات مرکب سمی میشوند.
?این تحقیق برای اولین بار تغییرات بارندگی و سایر شرایط مربوطه را در طول رشد محصولات کشاورزی و همچنین ایجاد اثرات بالقوه و زیانبار آنها بر سوختهای زیستی را به یکدیگر مرتبط میسازد و بر نیاز به گسترش سیستمهای تولیدی با قابلیت ایجاد مواد قندی دارای مقاومت بالا در شرایط بحران و تبدیل این مواد به سوختهای زیستی مطلوب تأکید مینماید.
?به علت خشکسالی شدید غرب میانه آمریکا در سال ۲۰۱۲، قند محلول انباشتهشده در علف سویچگراس در مقایسه با سالهایی که خشکسالی نبود به میزان قابلتوجهی بیشتر بود و مواد قندی طی مرحله آمادهسازی، که در آن ساختار فیزیکی دیواره سلولی گیاه گسترش مییابد، دچار تغییرات شیمیایی گردیدند.
?بر اساس مشاهدات پژوهش، مواد قندی محلول به علت واکنش با مواد شیمیایی مرحله آمادهسازی که بر پایه آمونیاک هستند و تشکیل شدن ترکیبات مرکب بسیار سمی به نام ایمیدازول و پیرازین دچار تغییرات شیمیایی گردیدند. تشکیل ترکیبات مرکب سمی طی مرحله آمادهسازی، مانع از ایجاد تغییرات مثبت بعدی میگردد. این آخرین مرحلهای است که در آن مواد قندی بهوسیله ریزجاندارانی چون میکروب «ساکارومایسس سرویزیه» تخمیر شده و به سوختهای زیستی تبدیل میگردند.
?اما به بیان محققین فوق: «ممکن است ما بتوانیم با دو روش زیر بر این مشکل فائق آییم: ۱) حذف مواد قندی محلول قبل از مرحله آمادهسازی ۲) استفاده از خاصیت پالایندگی میکروبهای مقاوم در برابر اثرات سمی ایمیدازول و پیرازین ها.»
?این تحقیق بیانگر این مطلب است که کشت محصولات بیوانرژی در زمینهای حاشیهای و کم بازده برای جلوگیری از ایجاد رقابت با محصولات غذایی، سودمند است، اما ممکن است گیاهانی که در این مناطق رشد میکنند، طی فرایند تولید سوختهای زیستی، بیشتر تحت تأثیر بحرانهایی باشند که باعث ایجاد اثرات زیانبار بر میکروبها میگردند.
?محققین معتقدند برای گسترش و بهبود سیستم تولید سوختهای زیستی، اثرات زیانبار بحرانهایی مانند تغییرات بارندگی و دسترسی به آب باید کاهش یابند.
?ترجمه و بازنویسی: محمدرضا دلفیه
☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن کشاورزی
☑️ عضویت در زیست فن میکروبی صنعتی محیط زیست
☑️عضویت در کانال زیست فن