تأثیر زمان بر شدت بیماری خودایمن

☑️دانشمندان در مطالعه جدیدی که در ژورنال nature بهچاپ رسیدهاست، نشان دادند که ساعت بدن و زمانهای روز چگونه بر روی پاسخهای ایمنی تأثیر میگذارند؟ درک اینکه چگونه سیکلهای ۲۴ ساعتهی روزانه_شبانه برروی سیستم ایمنی تأثیر میگذارند، میتواند در استراتژیهای استفاده از داروها بهمنظور التیام بیماریهای خودایمن، کمک کننده باشد.
?ریتم سیرکادین یا ریتمهای ۲۴ ساعتهای که در بدن توسط ساعت بدن ایجاد میشوند، به ما این امکان را میدهد که خود را با شرایط خارج از بدن سازگار کنیم. باور بر این است که وقتی ساعت بدن را در شرایط مناسبی حفظ کنیم، وضعیت سلامت بهتری خواهیم داشت و اختلال در ریتم سیرکادین( مانند کار کردن در شیفت شبانه ) با بیماریهای خودایمنی مانند MS مرتبط است؛ هرچند که ارتباطات ملکولی دخیل در آن مشخص نیست.
?در مطالعهی صورت گرفته، دانشمندان نشان میدهند در فعالیت سیستم ایمنی، ساعات روز بر پاسخهای ایمنی و تنظیم خودایمنی تأثیرگذار است. محققان از یک مدل موشی استفاده کردند و نشان دادند که ژن سیرکادین اصلی، BMAL1 مسئول تشخیص ساعات روز و عملکرد سیستم ایمنی است که سبب سرکوب التهاب میشود. فقدان BMAL1 یا القای خودایمنی در میانه روز _بهجای نیمه شب_ باعث میشود که انسفالومیلیتیس خودایمن با شدت بیشتری در موجود ظهور کند. انسفالومیلیتیس اساس مشابهی با MS در موش دارد.
?پروفسور Kingston یکی از محققان این مطالعه اظهار داشت:«بهدنبال مطالعهای که مکانیسمهای ملکولی کنترل کننده ریتم سیرکادین را کشف کرد و جایزه نوبل را از آن خود کرد، این یافتههای شگفتانگیز ما نشان میدهد که سیستم ایمنی ما با زمانهای مختلف ۲۴ ساعت روز، برنامهریزی و سازگار شدهاست تا مقابله بهتری با مهاجمهای خارجی داشته باشد. بنابر یافتههای ما، در بیماریهای خودایمنی مانند MS استفاده از داروها در ساعات مختلف، اثرگذاری متفاوتی خواد داشت».
?این مطالعه همچنین نشان داد که اختلال در ساعات بدن ما که معمولاً به علت سبک زندگی نادرست، تغذیه ناسالم و الگوهای نامناسب خواب ایجاد میشود، میتواند در شرایط سیستم ایمنی تأثیر بگذارد.
?هرچند که باید مطالعات بیشتری صورت گیرد تا اثر دقیق ریتم سیرکادین بر سیستم ایمنی مشخص شود، اما این یافتهها اهمیت زمان را در پاسخگویی سیستم ایمنی نشان میدهد.
?مترجم: فرزانه صائبی راد
☑️عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی