ایمونولوژیبیوتکنولوژی پزشکیبیوتکنولوژی داروییپروتئومیکس

تأثیر متفاوت پادتن‌های چندگانه در جلوگیری از ایدز

✅ توانایی HIV در جهش یافتن، یک از بزرگ‌ترین چالش‌های پیش‌روی توسعه واکسن برای آن است. درست در همان زمانی که بدن در حال تولید پادتن برای هدف قرار دادن پوشش پروتئین HIV است، این پروتئین تغییر می‌کند و باعث ناکامی پادتن موجود در خنثی کردن آن می‌شود. اما تحقیقات اخیر با آزمایش سه پادتن خنثی‌کننده شناخته‌شده به نام bnAbها، نتایج امیدوارکننده‌ای را در مدل حیوانی پیشگیری از ایدز ‌در برداشته است.

?اخیرا، دو محقق از دانشگاه کارولینای جنوبی در چپل‌هیل در مقاله‌ای که در شماره جدید New England Journal of Medicine به چاپ رسیده است، به شرح توانایی بالقوه bnAbها در پیشگیری، درمان و علاج بیماری ایدز پرداخته‌اند.
دکتر دیوید مارگولیس یکی از نویسندگان مقاله و رئیس UNC HIV Cure Center دراین‌باره می‌گوید: «این‌طور تصور می‌شود که bnAb‌ها راهی را نشان می‌دهند که در آینده ممکن است توسط یک واکسن جدید HIV که با روش القاء bnAbها قادر به پیش‌گیری از عفونت‌های ایدز است، به کار رود.»

?هیچ bnAb به‌صورت منفرد قادر نیست از افراد آلوده در برابر گونه‌های متفاوت HIV محافظت کند. اما ترکیب چند bnAb می‌تواند تأثیر بیشتری داشته باشد.
توسعه پادتن‌های چندبنیانی سه‌گانه، بهترین ویژگی‌های آن‌ها را در یک ملکول منفرد ترکیب می‌کند که توانایی شناسایی و از بین بردن چندین ویروس را دارد، درصورتی‌که این ویروس‌ها توسط یک bnAb منفرد قابل‌شناسایی نبوده‌اند.

?به گفته دکتر جی ویکتور گارسیا، از دیگر نویسندگان این مقاله و استاد طب دانشگاه UNC، پادتن‌های سه‌گانه، نسبت به انواع تک و دوگانه آن‌ها، قادرند به دامنه وسیع‌تری از ذرات ویروسی عکس‌العمل نشان دهند.
توانایی پادتن‌های سه‌گانه در جلوگیری از عفونت‌ها در غشای مخاطی و بافت‌های عمیق‌تر و همچنین از بین بردن دامنه گسترده‌تری از ذرات ویروسی، از انواع تکی و دوگانه بیشتر است.

?نویسندگان همچنین توضیح داده‌اند که bnAbها چگونه می‌توانند در روش درمان و علاج HIV تغییر ایجاد کنند. پادتن‌هایی که دامنه خنثی‌کنندگی وسیعی دارند می‌توانند به توسعه درمان‌های بلندمدت ضدویروس ایدز کمک کنند. این درمان‌ها می‌توانند جایگزین جذابی برای بیمارانی باشند که باید هر روز برای کنترل HIV دارو مصرف کنند. در زمینه علاج این بیماری هم bnAbها در ترکیب با عامل‌های برعکس‌کننده دوران کمون بیماری، ویروس را هدف قرار داده و پاک‌سازی می‌کنند.
مانگولیس در پایان می‌افزاید: «پادتن‌هایی که دامنه خنثی‌کنندگی وسیعی دارند و قادر به شناسایی سلول‌های آلوده به ویروس HIV هستند، می‌توانند سلول‌های مؤثر را برای پاک‌سازی ذخیره‌های پنهان‌شده،‌ راهنمایی کنند. این پادتن‌های سه‌گانه در صورت مواجهه با ویروس‌های HIV که پوشش دشواری هم دارند، مؤثر هستند.»

?ترجمه: محمدرضا دلفیه

لینک خبر
لینک مقاله
عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
عضویت در کانال زیست فن

تأثیر متفاوت پادتن‌های چندگانه در جلوگیری از ایدز – اخبار زیست فناوری

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن