بیوتکنولوژی پزشکیبیوتکنولوژی داروییژنومیکس

تأثیر مدت زمان خواب بر تمامیت DNA اسپرم

خواب برای سلامتی و تندرستی یکی از عوامل اساسی به شمار می‌آید اما جوامع صنعتی مدرن از خواب مناسب بی‌بهر‌ه‌اند. امروزه مردم نسبت به اجداد خود ۱ تا ۲ ساعت کم‌تر در طول روز می‌خوابند. اخیراً نتایج مستقیم و غیر مستقیم از تأثیر مدت زمان خواب بر سلامت کروماتین اسپرم‌ها حکایت دارد؛ تغییرات خواب می‌تواند روی میزان اکسیژن فعالی که عامل مهمی در جهت پایداری ساختار کروماتین است اثر بگذارد.? براساس مطالعات، مشخص شده است که خواب زیاد یا کم موجب افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های خطرناک، چاقی، دیابت، فشار خون و تأثیر بر روی طول عمر می‌شود. پایداری کروماتین اسپرم به عنوان یک پیشگوی مستقل از باروری در مردان عمل می‌کند.

? مطالعاتی در جهت بررسی ارتباط بین مدت زمان خواب و سلامتی کروموزومی اسپرم‌ها انجام شد؛ در این تحقیق ۲۰۲۰ نمونه به دست آمده از ۷۹۶ مرد داوطلب در بین سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۵ توسط گروه وانگ در دانشگاه چونگ‌کینگ چین بررسی شد. پایداری کروماتین اسپرم‌ها با از دو روش اندازه‌گیری شامل روش‌های سنجش ساختار کروماتین اسپرم (SCSA) و سنجش comet انجام شد؛ و نتایج به دست آمده نشان داد که داوطلبینی که بیش از ۹ ساعت و یاکم‌تر از ۵/۶ ساعت در روز می‌خوابند قابلیت رنگ‌پذیری DNA آن‌ها به ترتیب ۴۱ و ۳۰ درصد نسبت به نمایه‌ها کم‌تر است.

? نتایج به صورت یک ارتباط زنگوله‌ای شکل معکوس بین مدت زمان خواب و حجم و تعداد کل اسپرم‌ها مشاهده شد. دو پارامتر ذکر شده در مدت زمان خواب ۷ تا ۵/۷ ساعت در روز در بالاترین میزان خود بودند و میزان خواب بیشتر و کمتر این دو پارامتر را از میزان بهینه خود خارج می‌سازد.

? این یافته‌ها پیشنهاد می‌کند که میزان خواب با تمامیت کروماتین ارتباط دارد اما تحقیقات بیشتر برای برسی صحت این یافته‌ها و مکانیسمی که تحت آن این یافته تأیید می‌شود، مورد نیاز است.

?ترجمه: زمزم جوادی

☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
☑️عضویت در کانال زیست فن

تأثیر مدت زمان خواب بر تمامیت DNA اسپرم – اخبار زیست فناوری

 

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن