بیوتکنولوژی پزشکیعلوم اعصاب

تأثیر میکروبیوم روده بر اختلالات عصبی

| تأثیر میکروبیوم روده بر اختلالات عصبی

✅ اختلالات عصبی مانند مالتیپل اسکلروزیس ممکن است توسط نوروتوکسین‌های التهابی آستروسیت‌ها بدتر شوند. این زنجیره از وقایع، حاوی پیوندهایی است که می‌توانند تضعیف یا تقویت شوند. مهم‌ترین پیوند در نزدیکی شروع زنجیره است. این پیوند، که شامل میکروب‌های روده‌ای است که قادر به آزاد سازی متابولیت‌های محدود کننده التهاب است می‌تواند منجر به درمان‌های جدید برای مالتیپل اسکلروزیس و سایر اختلالات عصبی شود.تحقیقات جدید بر تأثیر میکروبیوم روده بر دو نوع سلول که نقش مهمی در سیستم عصبی مرکزی (CNS) ایفا می‌کنند، تمرکز دارد


✳ تحقیقات جدید بر تأثیر میکروب‌های روده بر دو نوع سلول که نقش مهمی در سیستم عصبی مرکزی (CNS) ایفا می‌کنند، تمرکز دارد: میکروگلیا و آستروسیت‌ها. میکروگلیا بخشی جدایی‌ناپذیر از سیستم ایمنی بدن است که مسئول از بین بردن پلاک‌ها، سلول‌های آسیب دیده و سایر مواد مورد نیاز است که باید پاک‌سازی شوند. اما میکروگلیا هم‌چنین می‌تواند ترکیباتی ترشح کند که باعث ایجاد ویژگی‌های نوروتوکسیک در سلول‌های ستاره‌ای شکل مغز به نام آستروسیت‌ها شود. این آسیب می‌تواند منجر به بسیاری از بیماری‌های عصبی، از جمله مالتیپل اسکلروزیس شود.

✳ محققان BWH قبلأ ارتباط بین روده و مغز برای به دست آوردن بینش در مورد مالتیپل اسکلروزیس را بررسی کرده‌اند. اگرچه بعضی از مطالعات به بررسی این‌که چگونه فرآورده‌های موجود در روده ممکن است موجب التهاب مغز شوند پرداخته‌اند اما در این مطالعه برای اولین بار چگونگی تأثیر محصولات میکروبی بر میکروگلیا برای جلوگیری از التهاب بررسی شده‌است. محصولات جانبی که میکروب‌ها تولید می‌کنند و تریپتوفان رژیم غذایی را می‌شکند، می‌تواند باعث التهاب مغز در اثر نفوذ آن بر میکروگلیا شود و ممکن است التهاب مغز را از طریق تأثیر خود بر میکروگلیا محدود کند. TGFα و VEGF-B تولید شده توسط میکروگلیا موجب تنظیم فعالیت‌های بیماری‌زای آستروسسیت‌ها در مدل موش‌های مولتیپل اسکلروزیس می‌شود.

✳ برای انجام مطالعه، تیم تحقیقاتی، میکروب‌های روده را بررسی و تأثیر تغییر در رژیم غذایی در مدل موش‌های مالتیپل اسکلروزیس را بررسی کردند. آن‌ها دریافتند که ترکیبات ناشی از فروپاشی تریپتوفان می‌توانند از سد خون مغزی عبور کنند و یک راه ضد التهابی را فعال کنند که تخریب نورونی را محدود می‌کند. محققان هم‌چنین نمونه‌های مغزی در مالتیپل اسکلروزیس را مورد مطالعه قرار دادند که نتایج مشابهی مشاهده کردند.

✳ بیان TGFα و VEGF-B در سلول‌های CD14+ با مرحله ضایعه مالتیپل اسکلروزیس ارتباط دارد. در نهایت، متابولیت‌های تریپتوفان که توسط فلور طبیعی تولید می‌شود، فعالیت میکروگلیا و تولید TGFα و VEGF-B را کنترل می‌کند. این یافته‌ها به درک دقیقی از چگونگی تأثیر روده بر سلول‌های مغز کمک می‌کنند. این مکانیسم‌ها علاوه بر مالتیپل اسکلروزیس، در مورد سایر بیماری‌های عصبی نیز صدق می‌کند.

? مترجم: نگین سعیدی

☑ لینک خبر
☑ عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
☑ عضویت در کانال زیست فن

۱/۵ - (۱ امتیاز)
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن