تأثیر پرچینهای گیاهی بر کاهش آلودگی هوا

در مناطق نزدیک جادهها به علت رفتوآمد زیاد خودروها حجم زیادی از آلایندهها تولید میشود. یکی از روشها برای کمتر کردن آلودگی هوا کاشت گیاهان است. حضور پرچینهای گیاهی به تنهایی یا همراه با درختان میتواند تا مقدار زیادی میزان آلودگی را کاهش دهد. اخیراً دانشمندان دانشگاه Surrey میزان تأثیر حضور پرچینها را بر کاهش نشر آلایندهها در نواحی جادهای بررسی کردهاند.
بر اساس آمار سازمان ملل، بیشتر از نیمی از دنیا در مناطق شهری زندگی میکنند. این آمار در اروپا بیشتر است و شامل دو- سوم افراد میشود. آلودگی هوا در مناطق شهری بیشتر است که موجب تهدید سلامتی میشود. یکی بهترین روشها برای کنترل نشر آلودگی کنترل آن از منبع است. به همین دلیل کم کردن میزان آلایندهها در اطراف جادهها تأثیر بهسزایی بر روی سلامت و رفاه ساکنان شهرها خواهد داشت.
در مطالعه انجام شده توسط مرکز جهانی هوای پاک (GCARE) دانشگاه تأثیر درختان، پرچینها و ترکیب این دو با درختچهها در ۶ مکان در منطقه Guildford در فاصله دو متری از جاده بررسی شد.
در مناطقی که تنها پرچینها حضور داشتند میزان حضور کربن تا ۶۳ درصد کاهش داشت. سایر آلایندهها به خصوص ذرات زیرمیکرونی و بسیار ریز نیز کاهش بهسزایی داشتند. کمترین میزان کاهش آلایندهها به ذرات دو میکرونی اختصاص داشت. فلزات سنگین نیز کمتر شده بودند. در صورت وجود باد موافق میزان کاهش آلایندهها افزایش مییابد.
در مناطقی که پرچینها به تنهایی یا با درختان حضور داشتند کیفیت هوا بسیار تغییر کرد. اما در مناطقی که فقط درختها در کنار جادهها کاشته شده بودند میزان آلایندهها تغییر چندانی را نشان نداد. علت این امر ارتفاع زیاد درختان و دور بودن آنها از ارتفاع تنفسی ( ۱.۵ الی ۱.۷ متر) بود.
در سالهای اخیر بسیاری از مدیران شهری، کاهش آلایندهها را در برنامههای خود لحاظ کردهاند؛ اما تمرکز اصلیشان بر روی کاشت درختان بوده است. در حالی که پرچینها نقش مهمتری در کاهش آلایندهها دارند. به طور کلی گیاهان شهری نقش مهمی بر اکوسیستم محیطهای شهری دارند، چه بسا بیشتر از درختانی که در نواحی جادهای کاشته شدهاند.
☑ منبع خبر
☑ لینک مقاله