تأثیر پیوند میکروبیوتای مدفوع در نتایج شناختی و بالینی

| تأثیر پیوند میکروبیوتای مدفوع در نتایج شناختی و بالینی
✅ سیروز کبدی یکی از علل عمده مرگ و میر است و از جمله عوارض آن انسفالوپاتی کبدی (HE) است که منجر به بستری اضطراری، آسیب به مغز و پیش آگهی ضعیف میشود. شواهد نشان میدهد که بیماران مبتلا به HE دارای فراوانی کاهشیافته خاصی از میکروبیوتای مفید رودهای (مانند Lachnospiraceae و Ruminococcaceae) و افزایش انتروباکتریای پاتوژنیک هستند که به اختلالات شناختی و التهاب سیستمیک در بیماران مبتلا به سیروز مربوط میشود. پیوند میکروبیوتای مدفوع با موفقیت برای اصلاح شرایط دیس بیوتیک مانند Clostridium difficile و کولیت اولسراتیو مورد استفاده قرار گرفت و گزارش اولیه آن نشان میدهد که پیوند میکروبیوتای مدفوع ممکن است در مدیریت HE اثربخش باشد.
?در ابتدا هدف از انجام مطالعه ارزیابی اثربخشی پیوند میکروبیوتای مدفوع در در بیماران دارای HE در مقایسه با درمان استاندارد بود. یک اهدا کننده مدفوع از بانک جهانی که دارای بیشترین فراوانی نسبی Lachnospiraceae و Ruminococcaceae بود شناسایی شد و پیوند میکروبیوتای مدفوع با استفاده از یک نمونه مدفوعی تهیه شده توسط این اهدا کننده انجام شد.
?پس از تجزیه و تحلیل دادههای این مطالعه، یک شرکت کننده درگروه پیوند میکروبیوتای مدفوع و سه شرکت کننده با درمان استاندارد فوت شدند و یا پیوند کبد را تجربه کردند. گروه پیوند میکروبیوتای مدفوع نیز در طول یک سال بهبود قابل ملاحظهای در عملکرد شناختی نسبت به هر دو حالت پایه و درمان استاندارد داشتند.
?اگرچه این مطالعه یک کارآزمایی بالینی کوچک بود، اما نتایج بیان میکند که پیوند میکروبیوتای مدفوع از یک اهدا کننده انتخابشده، روشی ایمن است و بهبود قابل ملاحظه ای در دراز مدت در نتایج بالینی و شناختی در بیماران مبتلا به سیروز مشاهده میشود.
?مترجم: نگین سعیدی
☑لینک خبر
☑عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
☑عضویت در کانال زیست فن