تأثیر گروه خونی بر شدت بیماری اسهال

یک پژوهش جدید نشان داده است که نوعی از باکتری اشریشیا کلای که بیشتر در مناطق توسعه نیافته جهان حضور دارد با بیماری اسهال مسافران و کودکان در ارتباط است و علائم شدیدتری در افراد با گروه خونی A ایجاد میکند. این باکتری، نوعی پروتئین آزاد میکند که در سلولهای رودهای افراد با گروه خونی A به خوبی جفت میشود ولی در گروه های خونی B و O چنین نیست. وجود واکسنی که این پروتئین را هدفگیری کند، میتواند افراد با گروه خونی A را از خطر مرگبارترین عوارض عفونت با باکتری E. coli نوع Enterotoxigenic حفظ کند.
پروفسور جیمز فلکنستین، در این رابطه میگوید: «ما فکر میکنیم که این پروتئین مسئول تفاوت شدت بیماری در گروههای مختلف خونی است.» وی همچنین افزود: «واکسنی که این پروتئین را هدف قرار دهد، میتواند اشخاصی که در ریسک بالاتری قرار دارند را از بیماری شدید حفظ کند.»
Enterotoxigenic E. coli مسئول میلیونها مورد اسهال و هزاران مرگ در هر سال است که بیشتر در کودکان اتفاق میافتد. این باکتری در درجه اول افرادی را تحت تأثیر قرار میدهد که یا در کشورهای درحال توسعه زندگی میکنند و یا از این کشورها بازدید مینمایند. در بعضی از افرادی که دچار عفونت با باکتری شدهاند، بیماری شدت یافتهای شبیه وبا یا اسهال آبکی ایجاد میکند که میتواند کشنده باشد. در برخی موارد سایر افراد نشانههایی از ناخوشی را ابراز میکنند اما به راحتی بهبود مییابند. این در حالی است که برخی افراد اصلاً دچار بیماری نمیشوند.
Enterotoxigenic E. coli عامل شیوع بیماری مربوط به کاهوی رومی نیست. این شیوع مربوط به نوع متفاوتی از E.Coli به نام اشریشیا کلای تولیدکننده شیگا توکسین O157:H7 میباشد.
سالها پیش، پزشکان این نکته را دریافتند که کودکانی که در بنگلادش بطور طبیعی دچار عفونت Enterotoxigenic E. coli میشوند و دارای گروه خونی A هستند، بیمارتر به نظر میآیند؛ اما دلیل این یافته کشف نشد. دکتر فلوکنشتاین و دکتر متی کلمن و چند تن از همکارانشان، چگونگی تاثیر گروه خونی بر شدت بیماری را مورد مطالعه قرار دادهاند. آنها اتفاقاتی که در بدن افراد با گروههای خونی مختلف در پی نوشیدن یک فنجان آب آلوده به اشریشیاکلای میافتد را به دقت زیر نظر قرار دادند.
در عفونتهای بالینی کنترل شده انسانی، محققان دانشگاه جان هاپکینز به داوطلبان سالم، دوز مشخصی از باکتری اشریشیا کلای، از یک نژاد مشخص که منشأ آن فردی با بیماری شدید در بنگلادش با اسهال شبیه وبا بود، دادند. سپس داوطلبان به مدت پنج روز زیر نظر قرار گرفتند. آن دسته از داوطلبانی که به طیف بیماری متوسط تا شدید دچار شده بودند، با آنتی بیوتیک درمان شدند.
بیماری به سرعت پدیدار میشود، لذا هر فردی که در پایان این پنج روز هنوز سالم بود، بعید بود درآینده بیمار شود. با این حال، به شرکت کنندگانی که سالم مانده بودند نیز، آنتی بیوتیک داده شد تا باکتری ها قبل از به خانه رفتن، از بدنشان پاک شود.
دکتر کلمن و همکاران اطلاعات و نمونه های خونی را از ۱۰۶ فرد بدست آوردند و متوجه شدند که افراد با گروه خونی A زودتر و خطرناک تر از سایر افراد به این بیماری مبتلا میشوند.
این نتایج می توانند به پزشکان در تمرکز بیشتر روی تولید واکسن هایی برای افراد دارای گروه خونی A برای مقابله با بیماری فوق کمک کنند.
❇️ مترجم: آزاده داودی
☑ لینک خبر
☑ عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
☑ عضویت در کانال زیست فن