بیوتکنولوژی پزشکیپروتئومیکسواکسن ها

تأثیر گروه خونی بر شدت بیماری اسهال

یک پژوهش جدید نشان داده است که نوعی از باکتری اشریشیا کلای که بیشتر در مناطق توسعه نیافته جهان حضور دارد با بیماری اسهال مسافران و کودکان در ارتباط است و علائم شدید­تری در افراد با گروه خونی A ایجاد می­‌کند. این باکتری، نوعی پروتئین آزاد می‌­کند که در سلول­‌های روده‌ای افراد با گروه خونی A به خوبی جفت می­‌شود ولی در گروه های خونی B  و O چنین نیست. وجود واکسنی که این پروتئین را هدف­گیری کند، می‌­تواند افراد با گروه خونی A را از خطر مرگ­بارترین عوارض عفونت با باکتری E. coli نوع Enterotoxigenic حفظ کند.


پروفسور جیمز فلکنستین، در این رابطه می‌گوید: «ما فکر می­‌کنیم که این پروتئین مسئول تفاوت شدت بیماری در گروه­‌های مختلف خونی است.» وی همچنین افزود: «واکسنی که این پروتئین را هدف قرار دهد، می­‌تواند اشخاصی که در ریسک بالاتری قرار دارند را از بیماری شدید حفظ کند.»

Enterotoxigenic E. coli مسئول میلیون‌ها مورد اسهال و هزاران مرگ در هر سال است که بیش‌تر در کودکان اتفاق می­‌افتد. این باکتری در درجه اول افرادی را تحت تأثیر قرار می‌­دهد که یا در کشورهای درحال توسعه زندگی می‌کنند و یا از این کشورها بازدید می­نمایند. در بعضی از افرادی که دچار عفونت با باکتری شد‌‌‌ه‌­اند، بیماری شدت یافته‌ای شبیه وبا یا اسهال آبکی ایجاد می­‌کند که می­تواند کشنده باشد. در برخی موارد سایر افراد نشانه‌هایی از ناخوشی را ابراز می‌کنند اما به راحتی بهبود می­‌یابند. این در حالی است که برخی افراد اصلاً دچار بیماری نمی­‌شوند.

Enterotoxigenic E. coli عامل شیوع بیماری مربوط به کاهوی رومی نیست. این شیوع مربوط به نوع متفاوتی از E.Coli به نام اشریشیا کلای تولیدکننده شیگا توکسین O157:H7 می­‌باشد.

سال‌ها پیش، پزشکان این نکته را دریافتند که کودکانی که در بنگلادش بطور طبیعی دچار عفونت Enterotoxigenic E. coli می­‌شوند و دارای گروه خونی A هستند، بیمارتر به نظر می‌آیند؛ اما دلیل این یافته کشف نشد. دکتر فلوکنشتاین و دکتر متی کلمن و چند تن از همکاران‌شان، چگونگی تاثیر گروه خونی بر شدت بیماری را مورد مطالعه قرار داده‌اند. آن‌ها اتفاقاتی که در بدن افراد با گروه­‌های خونی مختلف در پی نوشیدن یک فنجان آب آلوده به اشریشیاکلای می­‌افتد را به دقت زیر نظر قرار دادند.

در عفونت‌­های بالینی کنترل شده انسانی، محققان دانشگاه جان هاپکینز به داوطلبان سالم، دوز مشخصی از باکتری اشریشیا کلای، از یک نژاد مشخص که منشأ آن فردی با بیماری شدید در بنگلادش با اسهال شبیه وبا بود، دادند. سپس داوطلبان به مدت پنج روز زیر نظر قرار گرفتند. آن دسته از داوطلبانی که به طیف بیماری متوسط تا شدید دچار شده بودند، با آنتی بیوتیک درمان شدند.

بیماری به سرعت پدیدار می­‌شود، لذا هر فردی که در پایان این پنج روز هنوز سالم بود، بعید بود درآینده بیمار شود. با این حال، به شرکت کنندگانی که سالم مانده بودند نیز، آنتی بیوتیک داده شد تا باکتری ها قبل از به خانه رفتن، از بدنشان پاک شود.

دکتر کلمن و همکاران اطلاعات و نمونه های خونی را از 106 فرد بدست آوردند و متوجه شدند که افراد با گروه خونی A زودتر و خطرناک تر از سایر افراد به این بیماری مبتلا می­‌شوند.

این نتایج می توانند به پزشکان در تمرکز بیشتر روی تولید واکسن هایی برای افراد دارای گروه خونی A برای مقابله با بیماری فوق کمک کنند.

❇️ مترجم: آزاده داودی

☑ لینک خبر
☑ عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
☑ عضویت در کانال زیست فن

برچسب‌ها
نمایش بیشتر

علی چوپانی

بیش از 3 سال است که در کنار دیگر دوستان در مجموعه زیست‌فن هستم. زیست شناسی خوندم ولی به خاطر علاقه خودم به وب و سئو در حال حاضر مدیریت سایت زیست‌فن و نظارت بر سئوی محتواهای تولیدی در زیست‌فن رو به عهده دارم. اینجا خانه‌ی ماست، به ما سر بزنید!

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

9 × یـک =

دکمه بازگشت به بالا
بستن