آبزی پروری

تأمین پروتئین خوراک ماهی با استفاده از مخمر خشک

| تأمین پروتئین خوراک ماهی با استفاده از مخمر خشک

✅ پژوهشگران آژانس خدمات ماهی و حیات وحش کشور امریکا از محصول جانبی برخی صنایع سوخت‌های غیرفسیلی، یعنی مخمر خشک شده به عنوان جایگزین پودر ماهی در پرورش قزل‌آلای رنگین کمان استفاده کردند. طبق مطالعات مشخص شد تا ۳۷ درصد پودر ماهی را می‌توان با مخمر خشک جایگزین کرد، بدون اینکه در رشد ماهی اختلال ایجاد شود.


❇ در سال‌های اخیر هزینه‌های پرورش آبزیان، به‌خصوص ماهیان گوشت‌خوار افزایش یافته است. این افزایش قیمت از محدودیت‌های تأمین ماهی پودرشده به عنوان منبع پروتئین نشأت می‌گیرد. به همین دلیل تحقیقات گسترده‌ای برای تأمین پروتئین از منابع ارزان‌تر و پایدارتر برای استفاده در صنعت پرورش آبزیان صورت گرفته است.

❇ از طرف دیگر، صنایع تولیدکننده سوخت‌های غیرفسیلی رو به گسترش بوده و محصولات جانبی زیادی تولید می‌کنند. یکی از این محصولات جانبی مخمر خشک شده است که قابلیت استفاده در خوراک دام دارد.

❇ در پژوهشی که توسط آژانس خدمات ماهی و حیات وحش کشور امریکا با همکاری دانشگاه ایالتی مونتانا و چند مرکز پژوهشی پرورش ماهی انجام شد، استفاده از مخمر خشک شده به عنوان منبع پروتئین در خوراک ماهی قزل‌آلای رنگین کمان مورد بررسی قرار گرفت. در این بررسی، درصدهای مختلف مخمر خشک شده به جای پودر ماهی استفاده و پایداری خوراک، تغذیه و رشد ماهی اندازه‌گیری شد.

❇ وقتی ۳۷ درصد پودر ماهی با مخمر خشک جایگزین می‌شود، نتایج رشد ماهی تقریباً مشابه خوراک رایج است. اما بیشتر از آن، هر چند ماهی تمام خوراک جایگزین شده را مصرف می‌کند، اما نرخ رشد و افزایش وزن ماهی کاهش می‌یابد.

❇ هر چند خوراک حاوی مخمر از لحاظ مقدار اسیدهای آمینه متیونین، لیزین، ترئونین و فسفر مشابه پودر ماهی تهیه شد، اما باز هم رشد کمتری برای ماهی ایجاد می‌کند. احتمالاً آمینو اسید یا یک ماده سمی یا عامل دیگری در مخمر خشک شده وجود دارد که وقتی درصد بالای آن جایگزین پودر ماهی شود، رشد ماهی را کاهش می‌دهد.

❇ مقادیر مختلف میوتوکسین‌ها که سم‌های ترشح شده قارچ‌ها هستند، در مخمر خشک شده وجود دارد. در ادامه همین پژوهش، مشخص شد این سموم نمی‌تواند عامل کاهش رشد قزل‌آلای رنگین کمان در استفاده از مخمر خشک به عنوان منبع پروتئین باشد. بنابراین عامل دیگری در عصاره مخمر وجود دارد که سبب می‌شود رشد ماهی با مصرف زیاد آن کاهش یابد.

❇ در بسیاری از موارد وقتی پودر ماهی از خوراک آبزیان حذف و مواد جایگزین به عنوان منبع تأمین پروتئین استفاده می‌شود، رشد آبزیان کاهش می‌یابد. یافتن دلیل اینکه چرا مواد پروتئینی جایگزین تأثیر منفی روی رشد آبزیان دارد، می‌تواند راه‌حل‌های جدیدی برای تأمین منبع پروتئین در اختیار صنایع تولید خوراک آبزیان قرار دهد.

? ترجمه: یونس عبداللهی‌مفرد

لینک خبر
لینک مقاله
عضویت در زیست فن میکروبی صنعتی محیط زیست
عضویت در کانال زیست فن

۵/۵ - (۱ امتیاز)
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن