تاثیر تغییرات آب و هوایی در تولید غذای جهان

بر اساس یک پژوهش جدید، تغییر آب و هوا میتواند موجب کاهش محتوای مغذی محصولات زراعی و تغذیه انسان شود. پژوهشگران آمریکایی تاثیر تغییرات آب و هوا در تولید غذا، ریسک بیماری، کمبود آهن و قابلیت دسترسی به برنج، گندم، سیب زمینی و دیگر محصولات زراعی عمده را بررسی کردند. تخمینهای آنها بار عظیم بیماری را پیشبینی میکند که روی کشورهای آسیای جنوب شرقی و آفریقای سیاه تاثیر خواهد داشت.
در یک مقاله پژوهشی، Christopher Weyant و همکارانش از دانشگاه استنفورد پیشبینی کردند که به علت افزایش سطوح کربن دی اکسید مرتبط با تغییرات آب و هوایی، محتوای مغذی محصولات زراعی کاهش یافته و متعاقب آن تغییراتی در سلامت ایجاد خواهد شد.
در پژوهش مدلسازی شده آنها در سطح کشور، نویسندگان برآوردهای تغییرات آب و هوا، غلظت مواد مغذی در محصولات زراعی، الگوهای تغذیه، و ریسک بیماری را در مدلی از کمبود آهن و روی، جای دادند. برآورد آنها بار بیماری را در حدود ۱۲۵/۸ میلیون سال زندگی سازگار شده با معلولیت در جهان، طی سالهای ۲۰۱۵ تا ۲۰۵۰ پیشبینی میکند، که به طور غیرمتناسب کشورهای جنوب غرب آسیا و آفریقای سیاه را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
Kristie Ebi از دانشگاه واشنگتن آمریکا، و Lewis Ziska از دپارتمان کشاورزی ARS و آزمایشگاه سیستمهای کشت انطباقی در Mississippi آمریکا، در یک دید کلی، موضوع مواد مغذی محصولات زراعی در آب و هوای در حال تغییر و این که افزایش غلظت کربن دی اکسید و تغییرات آب و هوایی چگونه کیفیت، کمیت، و دسترسی پذیری برنج، گندم، سیب زمینی و دیگر محصولات زراعی عمده را تحت تاثیر قرار خواهند داد، بررسی کردند.
آنها نهایتا شکافهای عمده دانش و سرمایه گذاریهای مورد نیاز برای محافظت از سلامت جامعه، خصوصا جوامعی که بیشترین آسیب پذیری را داشتند، فهرست نمودند.
David Abel و همکارانش از دانشگاه Wisconsin Madison آمریکا، با پرداختن به تاثیرات تغییر آب و هوا بر نیاز به تهویه هوا به عنوان یک سازگاری اولیه با تغییر آب و هوایی، مرگ و میرهای مرتبط با افزایش انتشار گازهای نیروگاهها به دلیل نیاز برای تهویه هوا در آینده را تخمین زدند.
آن ها ۴/۸ و ۸/۷ درصد افزایش را به ترتیب برای مرگهای مرتبط با ذرات معلق و اوزون متاثر از تغییرات آب و هوایی، پیشبینی کردند. به این ترتیب شاید لازم باشد مشاوران سیاسی و برنامهریزان ساختمان، گروههای حفاظت انرژی، طراحی ساختمان و دیگر مقیاسها را برای از بین بردن وابستگی به سیستمهای سرمایشی ساختمانها در آینده، مدنظر قرار دهند. دیگر مقالات در این مجموعه روی افزایش وابستگی به سیستمهای خنک کننده و مسائل مرتبط با اوزون در چین به عنوان بزرگترین تولید کننده گازهای گلخانهای در جهان، بحث میکنند.
❇ مترجم: محمد شجاعیه
✅ لینک خبر
✅ لینک مقاله