تایید محدود یک برنج حاوی پرو ویتامین A توسط موسسه استاندارد غذایی استرالیا و نیوزیلند (FSANZ)

✅ غذای بهدستآمده از برنج حاوی پرو ویتامین A لاین GR2E، اکنون در استرالیا و نیوزلند قابلعرضه است. موسسهی FSANZ گزارش تأییدیه خود را برای پروندهی A1138 ارجاعشده توسط موسسهی بینالمللی تحقیقات برنج جهت دریافت تایید محصولات غذایی بهدستآمده از لاین برنج GR2E منتشر کرده است.
?برنج فوق به لحاظ ژنتیکی بهگونهای دستکاری شده که کاروتنوئیدهای پرو ویتامین A بهویژه بتا کاروتن را در دانه تولید میکند. این موسسه درعینحال تأکید کرد که این تأییدیه صرفاً بهمنظور جلوگیری از ایجاد اختلال در امر تجارت درصورتیکه GR2E سهوا در محمولههای وارداتی برنج سفید موجود باشد، صادر شده و منظور از آن صدور مجوز برای استفاده از GR2E در محصولات غذایی استرالیا و نیوزیلند نیست.
?یک ارزیابی ایمنی و یک ارزیابی ریسک تغذیهای برنج دستکاریشدهی ژنتیکی لاین GR2E بهعنوان مدارک تکمیلی به این گزارش الصاق گردیده است. در بررسیهای بهعملآمده همچنین هیچگونه نگرانی بالقوه درزمینه بهداشت و ایمنی عمومی یافت نشد.
?بر اساس دادههای ارائهشده در پروندهی در دست بررسی و دیگر اطلاعات در دسترس، محصولات غذایی بهدستآمده از لاین GR2E جهت مصرف انسانی همانند محصولات غذایی بهدستآمده از دیگر ارقام معمول برنج، سالم محسوب میشوند.
?ترجمه و بازنویسی: سیدمحمد پیشدار
☑ لینک خبر
☑ لینک مقاله
☑ عضویت در زیست فن کشاورزی
☑عضویت در کانال زیست فن