تبدیل زبالههای پلاستیکی به سوخت قابل استفاده

مدها تادپاتریکا (Medha Tadpatrikar) در طراحی ماشینی همکاری کرد که میتواند با بالا بردن دمای پلاستیک، آن را به سوختی پرکاربرد تبدیل کند. با توجه به اطلاعات مرکز کنترل آلودگی هند، در ۶۰ شهر این کشور، روزانه ۱۶.۸۷۶ تن زباله پلاستیکی تولید میشود؛ در نتیجه سالانه بیش از ۶ میلیون تن پلاستیک خواهیم داشت. یافتن راهی برای حل مشکلات ناشی از زبالههای پلاستیکی، مسئلهای حیاتی است.
پلاستیک از نفت خام درست شده و هدف این بود که با معکوس کردن فرایند تولید پلاستیک بدون تولید گازهای سمی، نفت قابل استفاده به دست آید. نفت با طبیعت سازگارتر است و گزینه بهتری نسبت به سوختهایی است که اهالی روستاها استفاده میکنند. زمانی که مردم این سوخت را انتخاب کنند، از نابودی منابع گرانبهای دیگر سوختها جلوگیری می شود. این سوخت فاقد سولفور است، و از سوختهای دیگر نیز ارزانتر است. میتوان در اجاقها، ژنراتورها و تراکتورها، از این سوخت بهره گرفت.
تادپاتریکا تحقیقات و همکاری خود را برای حل مشکل زیستمحیطی از ۲۰۰۹ آغاز کرد. اولین ماشین میتوانست ۱۱۰ پوند پلاستیک را به سوخت تبدیل کند، اما ترکیباتی سمی تولیدی شامل متان، بوتان و پروپان مشکلات زیستمحیطی ایجاد میکرد. پس این ماشین کنار گذاشته شد. ماشین جدید برای روشن شدن، از گازهای آزاد شده استفاده میکرد. پلاستیک باید به دمای ۱۵۰ درجه سانتیگراد برسد تا گاز اصلی خارج شود. سپس گاز تمیز شده و بهعنوان منبع انرژی ماشین استفاده میشود. یکی از ماشینهای مورداستفاده از عهدهی ۲۲۰ پوند پلاستیک در لحظه برمیآید، بهطوری که میتواند طی فرایند gasolysis 45 تا ۶۵ لیتر سوخت را از ۱۰۰ کیلو زباله، تولید کند.
سوخت بهدستآمده با قیمت مناسبتری به مردم ۱۲۲ روستا فروخته میشود و مزیتی برای اقشار کمدرآمد خواهد بود. بعضی از آنها برای آتش اجاق درختها را قطع می کنند و در فصل بارانهای موسمی که چوبها مرطوباند، کیسههای پلاستیکی را میسوزانند.
از زمان شروع جمع آوری و تبدیل پلاستیک به سوختی پایدار، تقریباً از اوایل ۲۰۱۴، تنها ۱۵۰ تن جمع شده که تقریباً برابر با زبالههای آزاد شده در یک روز و نیم است.
ترجمه: زهرا توکل