بیوتکنولوژی صنعتیبیوتکنولوژی کشاورزی

تبدیل ساقه برنج به مواد بسته‌بندی

ساقه‌های برنج که توسط کشاورزان به عنوان زباله در نظر گرفته می‌شوند، توانایی تبدیل شدن به مواد بسته‌بندی برنج و سایر کالاهای غذایی را دارا می‌باشند. پس از برداشت محصول برنج، مقدار زیادی از کاه و ساقه آن در مزارع باقی می‌ماند. سوزاندن باقی‌مانده و ضایعات برنج به نظر می‌رسد ساده‌ترین راه برای خلاص شدن از آن‌ها است؛ اما سوزاندن ساقه برنج موجب آلودگی هوا و خطراتی برای سلامتی انسان می‌شود.


یک پروژه تحقیقاتی ساقه‌ها و پسماند برنج را به‌تنهایی و با ترکیب سایر مواد خام زیست تخریب‌پذیر مورد بررسی قرار می‌دهد تا با توسعه یک فرایند دوست‌دار محیط زیست بتوانند این مواد به ظاهر غیر قابل مصرف را به مواد بسته‌بندی تبدیل نمایند.

اخیراً شورای کشاورزی، آب و توسعه منابع طبیعی وزارت علوم و فناوری فیلیپین -PCAAR-، اجرای پروژه‌ای تحت عنوان -توسعه فناوری بسته‌بندی سبز با استفاده از مواد سازگار با محیط زیست برای برنج و سایر کالاها- را اعلام کرده است. این پروژه قصد دارد مواد بسته‌بندی برای محصولات برنج و مواد غذایی ویژه را پس از یک قانون فرایند سازگار با محیط زیست توسعه دهد.

انتظار می‌رود که قانون فرایند مقرون به صرفه باشد و باعث حفظ بیشتر محصول برنج شود و همچنین موجب کاهش مصرف مواد شیمیایی خطرناک جهت جلوگیری از آلودگی مواد غذایی و کاهش انتشار کربن می‌شود. یک سری از تست‌ها و ارزیابی‌هایی در خصوص بسته‌بندی قوی، با دوام، مقاوم در برابر رطوبت، و مقرون به صرفه انجام خواهد شد.

کشاورزانی که برنج آلی و سایر محصولات خاص را کشت می‌کنند و مصرف‌کنندگان از جمله کسانی هستند که از خروجی این پروژه سود خواهند برد. محققان و مخترعین قصد دارند ثبت اختراع فرایند و محصول را در اسرع وقت به طور کامل توسعه دهند.

با استفاده از این پروژه، PCAARRD به دنبال راه‌حل‌هایی برای مشکلات مدیریت زباله در مزارع برنج با استفاده از محصولات و فرایندهای نوآورانه‌ای است که برای محیط زیست هم مفید هستند.

لینک خبر

برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن