بیوتکنولوژی کشاورزی

تبدیل مسیر فتوسنتزی برنج به C4 با انتقال ژنی از ذرت

✅برای بهبود فرایند فتوسنتز در برنج و افزایش عملکرد آن، دانشمندان مشغول کار روی پروژه‌ای به نام برنج C4 هستند که توسط دانشگاه آکسفورد هدایت می‌شود. در این پروژه با واردکردن یک تک‌ژن ذرت به گیاه برنج، توان فتوسنتزی این گیاه تقویت خواهد شد و برنج نیز به سطح محصولات پربازده خواهد رسید.


?برنج از مسیر فتوسنتزی C3 استفاده می‌کند که بازده بسیار کمتری در محیط‌های گرم و خشک نسبت به مسیر C4، یعنی مسیری که در گیاهان دیگر مانند ذرت و ذرت خوشه‌ای از آن استفاده می‌شود دارد.

?طبق برآورد دانشمندان، اگر فتوسنتز برنج به مسیر C4 تغییر داده شود، بازده آن می‌تواند تا ۵۰ درصد افزایش یابد. محققین فوق نشان داده‌اند که چگونه می‌توان اولین قدم در این روش را که به نام آناتومی proto-Kranz شناخته می‌شود، با وارد کردن یک ژن ذرت به نام GOLDEN2-LIKE به برنج، برداشت.

?آن‌ها در این مرحله تعداد کلروپلاست‌ها و میتوکندری‌های فعال در سلول‌های پوششی اطراف رگبرگ‌ها را با تقلید از ویژگی‌های دیده‌شده در گونه‌های proto-Kranz، افزایش دادند.

?پروفسور جین لنگدیل، استاد توسعه گیاهی دپارتمان علوم دانشگاه آکسفورد و محقق ارشد این مرحله از پروژه برنج C4 دراین‌باره می‌گوید: «در این بررسی یک تک‌ژن به برنج وارد شده تا اولین مرحله در مسیر تکاملی C3 به C4 را بازسازی کند. این پیشرفت واقعاً دلگرم‌کننده است و چالش حال حاضر ما این است که با استفاده از آن، ژن‌های صحیح برای تکمیل مراحل باقیمانده در این فرایند را پیدا کنیم.»

#فتوسنتز

?ترجمه: مریم باورساد

☑️ لینک خبر
☑️ عضویت در زیست فن کشاورزی
☑️عضویت در کانال زیست فن

تبدیل مسیر فتوسنتزی برنج به C4 با انتقال ژنی از ذرت – اخبار زیست فناوری

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن