بیوتکنولوژی صنعتیبیوتکنولوژی محیط زیستبیوتکنولوژی میکروبیسوخت زیستیفناوری های همگرا

تبدیل پسماند فرایند تولید سوخت زیستی به کالای باارزش

✅محققین دانشگاه ایالتی واشنگتن و آزمایشگاه ملّی شمال غربی اقیانوس آرام (PNNL)، روشی را برای تبدیل پسماندهای یک سوخت زیستی به محصول قابل‌استفاده و باارزش، کشف کرده‌اند.


?تبدیل کردن جلبک به سوخت زیستی یک فرایند دومرحله‌ای است. در اولین مرحله جلبک‌ها تحت فشار زیاد و دمای بالا قرار می‌گیرند تا نوعی روغن زیستی از آن‌ها تولید گردد. در دومین مرحله، روغن زیستی به سوخت زیستی تبدیل می‌شود که می‌تواند جایگزین بنزین، گازوئیل و حتی سوخت جت شود.

?در پایان مرحله اول یا مرحله میعان گرمابی، پسماند تولیدشده که حاوی تقریباً ۴۰-۲۵ درصد کربن و ۸۰ درصد ماده مغذی از جلبک است، به فاضلاب ریخته می‌شود.

?به گفته بریجیت آرینگ، استاد لابراتوار تولیدات طبیعی، علوم و مهندسی دانشگاه ایالتی واشنگتن، چنین فاضلابی به‌طورمعمول به‌سختی قابل بازیافت است، زیرا حاوی چندین ماده شیمیایی متفاوت در غلظت‌های کم است. بااین‌حال این محقق و همکارانش دریافته‌اند که وفق دادن میکروب‌های بی‌هوازی یعنی میکروب‌هایی که بدون هوا قادر به زندگی هستند با این فرایند، برای شکستن و تجزیه باقیمانده پسماندها، یک گزینه انجام‌شدنی است. در حین این فرایند، مواد به شکل‌های ساده تبدیل می‌شوند و بدون استفاده از مواد شیمیایی خیلی خاص به گاز طبیعی تبدیل می‌گردند. درنهایت نیز ماده جامدی که باقی می‌ماند، می‌تواند به‌عنوان کود در کشاورزی استفاده گردد و یا این‌که برای استفاده‌های بیشتر دوباره به فرایند میعان گرمابی برگردانده شود.

?آرینگ که نتایج تحقیقات او و تیمش در مجله Bioresource Technology منتشر گردیده، می‌افزاید: «این جمله همیشه شعار من بوده که «زباله را هدر ندهید!». ما عقیده داریم که می‌توانیم این پسماند را به یک کالای قابل‌استفاده مانند کود تبدیل کنیم. یافته‌های ما نشان می‌دهد که ما می‌توانیم از این پسماند استفاده‌های بیشتری نیز داشته باشیم.»

?در فرایند ذکرشده فوق، پس از خارج کردن جامدات، حدود ۱۰ درصد از خروجی محصول بازیافتی، روغن زیستی است و باقی آن ۹۰ درصد محصول فرعی است که زباله محسوب می‌شود. به بیان محققین فوق: «این واقعیت که ما یک روش جایگزین برای بازیافت مواد باقیمانده ابداع کرده‌ایم به این معنی است که تولید روغن زیستی اقتصادی‌تر شده و امکان استفاده تجاری از فرایند مورداشاره را بیشتر می‌کند.»

?ترجمه و بازنویسی: محمدرضا دلفیه

☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن میکروبی صنعتی محیط زیست
☑️عضویت در کانال زیست فن

تبدیل پسماند فرایند تولید سوخت زیستی به کالای باارزش – اخبار زیست فناوری

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن