بیوتکنولوژی پزشکیبیوتکنولوژی داروییپروتئومیکس

تجمع‌ توده های پروتئینی در بیماری‌های قلبی

| تجمع‌ توده های پروتئینی در بیماری‌های قلبی

✅ توده‌های پروتئینی تجمع یافته می‌تواند موجب اختلال عملکرد دستگاه‌های بدن شوند. در علوم اعصاب تجمع βآملوئید و α-synuclein به ترتیب از مشخصه‌های بیماری آلزایمر و پارکینسون هستند. اخیرا توده‌های پروتئینی در مطالعات قلب شناسی(کاردیوگرافی) نیز مشاهده شده است. به طور خاص مجموعه پروتئینی اسکلتی دزمین(desmin) شیوع بالایی در افراد مبتلا به نارسایی قلبی دارد. این پروتئین یک نوع پروتئین عضلانی است که وظیفه ایجاد ساختارهای حفاظتی در سلول‌های قلبی را بر عهده دارد.


✳ بررسی فرآیندهای پس از ترجمه دزمین و خطاهای ایجاد شده در پیچ‌خوردن پروتئین ممکن است در تشخیص البگومرهای پیش‌‌آملوئید سمی (PAOs) قلبی موثر باشد. PAOs میوکارد در افراد مبتلا به نارسایی قلبی به وسیله توموروگرافی براساس انتشار پوزیترون(PET) شناسایی می‌شود تصویربرداری PET به عنوان یک مقیاس مناسب می‌تواند اثری تداخل‌گر در توقف و یا معکوس کردن پیشرفت بیماری داشته باشد.

✳ در مطالعات پیشین تجمع دزمین در قلب سگ‌ها به اثبات رسیده بود. در تحقیق حاضر بررسی حضور این توده‌های پروتئینی در قلب موش و نمونه‌های به دست آمده از بافت قلب انسانی انجام شد. به منظور مطالعه نمونه‌ها از آنتی‌بادی‌های نشان‌دار شده با فلوئورسنت که در تشخیص آلزایمر نیز کاربرد دارند به همراه یک رنگ فلوئورسنت جدید برای آملوئید استفاده شد.

✳ مهم‌ترین نتایج به دست آمده شامل تجمع PAOs سمی قلبی در میوکارد موش‌های در معرض تنگی عرضی آئورت (TAC) و مهاجرت مشترک PAO با پروتئین‌های سیتواسکلتی دزمین بود. این شواهد در بافت‌های ایسکمیک و غیراسکمیک استخراج شده از بافت قلب انسان نیز به اثبات رسید. میزان تجمع دزمین در بیماران مبتلا به نارسایی قلبی ۲ برابر افراد سالم بود.

✳ برای درمان موش‌های بیمار از epigallocatechin gallate (EGCG) که از چای سبز به دست می‌آید استفاده شد. این ترکیب شیمیایی موجب شکسته شدن آملوئید و حذف نیمی از توده‌های دزمین می‌شود.پیش از این تاثیرات چای سبز در جلوگیری از بیماری‌های قلبی و بهبود علائم شناختی آلزایمر به اثبات رسیده بود اما نحوه عملکرد آن مشخص نیست و شناخت آن می‌تواند به ایجاد راه جدیدی برای طراحی داروهای موثر بر تجمعات پروتئینی منجر شود. EGCG که باعث جدا شدن تجمعات پروتئینی می‌شود نشان‌دهنده یکی از فواید چای سبز است.

✳ به منظور شناسایی نوع دزمین‌هایی که تمایل به ایجاد توده دارند از دزمین طراحی شده‌ای که با فلوروسنت نشان‌دار شده است استفاده شد. حال این پروتئین‌ها در سلول‌های قلبی با کمک ویروس‌ها جایگذاری شدند. دزمین‌ها براساس نوع گروه فسفات‌شان از هم متمایز می‌شوند. در نهایت مشخص شد دزمین Ser-31 فسفریلیه شده به میزان بسیار بالایی در محیط سلول عضله قلبی ایجاد توده می‌کنند.

✳برای تشخیص توده‌های دزمین در موش‌های دارای نارسایی قلبی از سالم با یک روش غیرتهاجمی از رنگ رادیواکتیو Amyvid استفاده شد و ردیابی سلول‌ها با PET انجام گرفت. موش‌های دارای نارسایی قلبی به میزان ۱۳% بیشتر از موش‌های سالم رنگ را دریافت کرده بودند.

✳ شناسایی دارو یا مولکول‌هایی که بتوانند جلوی تشکیل این توده‌ها را بگیرند به همراه بررسی بیشتر بر روی بافت‌های انسانی از اهداف آینده است.امروزه نقش ژن‌ها در موارد بسیاری روشن شده است اما دانش ما درباره ژن‌هایی که با آن‌ها متولد شده‌ایم زیاد نیست. تغییر شیوه زندگی از تاثیر‌گذاری محیط بر روی پروتئین‌ها کم خواهد کرد. ترکیبات طبیعی هم‌چون EGCG و سایر مداخلات تغذیه‌ای می‌توانند نقش مهمی را در سلامت انسان‌ها ایفا کنند.

? ترجمه: زمزم جوادی

لینک خبر
لینک مقاله
عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
عضویت در کانال زیست فن

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن