ترویج همنوع خواری سوسک سیب زمینی جهت حفاظت از محصولات کشاورزی

✅ سوسک سیب زمینی کلرادو میتواند با خوردن شاخ و برگ محصولات سیب زمینی، خسارت زیادی به آنها وارد کند.
?هر سوسک سیب زمینی کلرادوی ماده، میتواند در فصل تخمگذاری حدود ۶۰۰ تخم بگذارد. گونه Leptinotarsa decemlineata به آسانی موجب گسترش مقاومت به آفتکشها میشود.
به گفته دانشمندان دانشگاه ماین، شاید همنوع خواری بتواند تخریب محصولات سیب زمینی را کند کند.
دانشمندان مشاهده کردند که در آزمایشگاه، سوسکهای سیب زمینی کلرادو که با گرسنگی، ازدحام و عدم فرصت برای پراکندگی مواجه میشوند، تخمها، سوسکهای نورسته، آسیب دیده و بالغ، خصوصاً آنهایی را که پوست انداخته و نرم هستند، میخورند.
?الیوخین، حشرهشناس، میگوید: «این سوسکها حتی با وجود قدرت انتخاب بین دیگر سوسکهای بزرگ و شپشکهای آرد، گونه خودشان را میخورند.»
در طول دورههایی که دسترسی به غذا محدود است، نکته جالب در همنوع خواری «استراتژی قایق نجات» یعنی بقا طولانی و پیشگیری از انقراض جمعیت است.
?پژوهشگران میگویند: «سوسک سیب زمینی کلرادوی همنوع خوار، منفعتی سریع نصیبش میشود؛ وعدهای غذایی بدون نیاز به جست وجوی زیاد.»
همنوع خواران همچنین به موادغذایی مفیدی که رژیم غذایی معینشان آن را تامین نمیکند، دست مییابند و بازماندگان مقدار نسبی منابع در دسترس را با از بین بردن رقبای همان گونه افزایش میدهند.
?پژوهشگران دانشگاه ماین میگویند: «کشاورزان میتوانند برای حافظت از محصولات سیب زمینیشان با استفاده از شیوههای کشاورزی (شامل کشت پستایی(نوبتی) و استراتژی کشش محصولات) تلاش کنند تا مزرعهای با شرایط مناسب سوسکهای سیب زمینی کلرادوی همنوع خوار ایجاد کنند.»
?کشت نوبتی محصولات به طور پیوسته میتواند در چرخه زندگی و زیستگاه سوسکهای سیب زمینی وقفه ایجاد کند. و استراتژیهای کشش، محرکها را برای ایجاد گیاهان سیب زمینی غیرقابل جذب میکنند و به طور همزمان سوسکها را به سمت یک منبع جذاب میکشاند که در آن جا جمع شده و میتوانند به راحتی نابود شوند.
#آفات
?ترجمه : فاطمه بیدکی
☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن کشاورزی
☑️عضویت در کانال زیست فن