بیوتکنولوژی محیط زیستبیوتکنولوژی میکروبیزیست شناسی مصنوعیفناوری های همگرا

تسهیل طراحی فرآیند های میکروبی با مدل های پیش بینی سینتیکی

باکتری E. coli در صنایع غذایی یک عامل نامطلوب به حساب می آید. در حالی که در زمینه مهندسی شیمی یکی از بهترین میکروارگانیسم ها برای تولید محصولاتی از قبیل اسیدهای آمینه، اتانول زیستی و ویتامین هاست. محققان یک مدل سینتیکی نزدیک به مقیاس ژنوم برای فرآیندهای متابولیکی برای باکتری ای کولای (Escherichia coli) بدست آوردند. این مدل‌های سینتکی امکان استفاده از مدل‌سازی کامپیوتری برای پیش بینی اثرمداخلات ژن های متعدد بر روی کارخانه های میکروبی را با هدف بهینه‌سازی برای دانشمندان، محقق ساخته است.


تکنیک های نوظهور تغییر متابولیسم سویه های میکروبی، امکان ایجاد تغییرات گسترده ی ژنتیکی را فراهم آورده است. بدست آوردن بهترین نامزد از میان هزاران ژن برای بهبود بهره وری به منظور تولید سوخت های زیستی و سایر محصولات، یک نیاز حیاتی است .

مدل سنتیکی ارائه شده، امکان پیش بینی رفتار باکتری ای کولای تحت تاثیر تغییرات ژنتیکی را فراهم آورده است که این مهم، هزینه های اضافی و کارهای آزمایشگاهی برای تست های گوناگون را کاهش می دهد.

مدل ارائه شده برای باکتری ای کولای،K-ecoli457 نام دارد. این مدل مجموعه ای از چندین نوع واکنش، چندین نوع متابولیت و چندین نوع برهم کنش سوبسترایی است.

مدل K-ecoli457 با استفاده از داده های شار سوخت و ساز، برای دو نوع وحشی و 25 سویه جهش یافته ی E. coli، پارامتر بندی شده است. مقایسه ی پیش بینی مدل K-ecoli457 در برابر نتایج تجربی، صحت بالای این مدل را در مقایسه با سایر مدل ها نشان می دهد.

این پیشرفت ها در طراحی و مهندسی سویه ها،به E. coli محدود نمی شود. مدل های سینتیکی مشابه می تواند برای دیگر میکروارگانیسم ها مانند سیانوباکترها (cyanobacteria) و یا کلستریدیا (clostridia) قابل توسعه و دستیابی باشد.

برای دریافت آخرین مدل سینتیکی باکتری ای کولای اینجا کلیک کنید.

ترجمه: امیر اسماعیلی

لینک خبر
لینک مقاله

برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن