تشخیص دوست و دشمن در گیاهان

تشخیص دوست و دشمن در گیاهان
✅محققان دانشگاه توکیو میگویند: «سیستم ایمنی گیاه میتواند بر این اساس که RNA دارای ساختار تسبیح مانندی در انتها باشد، تشخیص دهد که یک قطعه RNA مهاجم است یا نه.»
گیاهان همانند جانوران دارای مکانیسمی تحت عنوان خاموشکنندهی ژن پس از رونویسی، هستند که مهاجمان را دفع میکند و به RNA خارجی از طریق تشخیص آنها از غیرخارجیها حمله میکند اما در مقابل RNA هایی که منشا گیاهی دارند مبارزه نمیکند.
استادیار هیرو-اکی ایواکاوا میگوید: «درحالیکه تحقیقات پیشین نشان داده است که یک زنجیره طولانی از نوکلئوتیدهای آدنوزین در انتهای RNA به نام دنبالهی پلیA و یا یک ساختار متمایز در ابتدای RNA ، تحت عنوان cap، میتواند نشانگری برای امر به راه انداختن یا نینداختن سیستم ایمنی باشد، هیچ تحقیقی تا به حال نتوانسته است مدرک قطعی ارائه دهد.»
پروفسور یوکیده توماری نیز بیان میدارد: «با بیوشیمی سنتی میتوانیم فرایندهای بیولوژیکی را در لولههای آزمایش تکرار کنیم و مولکولهای درگیر را شناسایی و توصیف کنیم. و این دقیقا همان چیزی است که ما انجام دادهایم.»
توماری و اعضای آزمایشگاه یاکاوا و کیونگمین بگ، دانشجوی دکترا، یک پروتئین RNA وابسته به RNA پلی مراز۶ (RDR6) را تولید کردند که آنزیمی کلیدی در شروع مکانیسم دفاعی در گیاه آرابیدوپسیس تالیانا میباشد و چگونگی رفتار RDR6 را زمانیکه با RNA خارجی دارای دنبالهی پلی A با طولهای مختلف مخلوط میشود، مشاهده کردند.
این گروه تحقیقاتی دریافتند که اگر RNAها دارای دنبالهی پلی A در انتهایشان باشند، سیستم ایمنی، RNA را به عنوان مهاجم درنظر نمیگیرد در حالیکه RNA های فاقد دنباله، به عنوان مهاجم تصور و باعث یک واکنش دفاعی میشوند.
بگ میگوید: «در ابتدا ما فرض کردیم که پروتئینهای متعدد در افتراق دو RNA درگیر میشوند اما معلوم شد که RDR6 خود به خود میتواند حضور دنباله پلی A را متوجه شود.»
این یافتهها میتوانند برای ایجاد مکانیسمهای مقاومت از طریق RNAi در گیاه مفید واقع شوند.
#آفات_و_بیماری_ها
#مطالعات_پایه
ترجمه : نوروزی
☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن کشاورزی
☑️عضویت در کانال زیست فن