بیوتکنولوژی پزشکی

کشف روشی برای تشخیص زودهنگام «پارکینسون»

?#رصد_لحظه‌ای?

✅ امروزه امکان تشخیص آزمایشگاهی بیماری پارکینسون وجود ندارد و بیماری معمولا زمانی تشخیص داده می‌شود که آسیب‌های جدی و زیادی به بیمار رسیده باشد. محققان برای حل این مشکل، یک نرم‌افزار کامپیوتری مؤثر را ابداع کرده‌اند.


?محققان موفق به کشف روشی شده‌اند که در آن با امیدواری بالا می‌توان بیماری پارکینسون را قبل از بروز هرگونه علائم فیزیکی در بیمار تشخیص داد.

?در حال حاضر هیچ‌گونه تست آزمایشگاهی برای تشخیص بیماری پارکینسون وجود ندارد و زمانی که افراد بیمار با توجه به علائم ایجادشده در بدنشان به متخصص مغز و اعصاب معرفی می‌شوند، سلول‌های عصبی در مغز آن‌ها، صدمات برگشت‌ناپذیری دیده‌اند.
تیم تحقیقاتی دانشگاه RMIT استرالیا با همکاری موسسه عصب‌شناسی Dandenong، موفق به ابداع نرم‌افزاری شده‌اند که قادر است به‌عنوان یک آزمون غربالگری استاندارد برای تشخیص بیماری پارکینسون در مراحل ابتدایی آن مورد استفاده قرار گیرد.

?محقق ارشد این پژوهش، پروفسور دینش کومار اظهار داشته که بسیاری از روش‌های درمان برای پارکینسون، تنها زمانی مؤثر هستند که بیماری در همان اوایل ایجاد، تشخیص داده شود. کومار در ادامه افزوده طول و مدت‌زمانی که از شروع بیماری گذشته است، بسیار حائز اهمیت می‌باشد. به‌عبارت‌دیگر زمانی که علائم لرزش یا سفتی در بیمار پدیدار شد دیگر برای درمان بیماری دیر شده است.

?طبق مشاهدات گذشته، بیماران پارکینسون دارای مشکل ناتوانی در نوشتن و طراحی هستند. تاکنون محققان نتوانسته بودند بین میزان این ناتوانی و روشی برای ارزیابی تشخیص بیماری، ارتباطی برقرار کنند.

?حالا اما دانشمندان نرم‌افزاری ساخته‌اند که از عدم توانایی افراد در موارد فوق استفاده می‌کند و هنگامی‌که فرد، یک مارپیچ دایره‌ای می‌کشد، داده‌ها را تجزیه‌وتحلیل کرده و در خصوص وضعیت بیمار اطلاعاتی می‌دهد. درواقع تنها تجهیزات موردنیاز برای اجرای این آزمون عبارت‌اند از قلم، کاغذ و رسم یک دایره بزرگ مارپیچی.

?با استفاده از این ابزار می‌توان به‌صراحت و با دقت ۹۳ درصد گفت که آیا فرد موردنظر، به بیماری پارکینسون مبتلا شده یا خیر.
طبق نظر محققان فوق «تحقیقات در این زمینه بایستی همچنان ادامه پیدا کند. ولی ما امیدوار هستیم که پرستاران و بیماران بتوانند از این روش برای کمک به بیماران و مدیریت بهتر آن‌ها استفاده کنند».

?دانشمندان تخمین زده‌اند که بیش از ده میلیون نفر در سراسر جهان با بیماری پارکینسون زندگی می‌کنند. این بیماری پس از زوال عقل، دومین بیماری عصبی شایع در استرالیا است و حدود ۸۰,۰۰۰ استرالیایی مبتلا به آن هستند. از این میان، بیماری تنها حدود ۲۰ درصد آن‌ها زیر ۵۰ سال و ۱۰ درصد نیز زیر ۴۰ سالگی تشخیص داده شده است.

?محققان برای ارزیابی نرم‌افزار، اثربخشی وظایف مختلف مهارتی نظیر نوشتن جمله، نوشتن نامه‌های فردی، نوشتن دنباله‌ای از حروف و طراحی یک مارپیچ را با هم مقایسه کردند و نتایج نشان داد که رسم مارپیچ ساده‌ترین و آسان‌ترین روش برای تشخیص است.

?بنا بر اعتقاد مجریان این پژوهش، این روش داری محدودیت‌هایی است که نیاز به مطالعات بیشتر را نشان می‌دهند. بااین‌حال روش فوق می‌تواند به‌عنوان یک روش ارزان و مقرون‌به‌صرفه برای تشخیص بیماری پارکینسون استفاده شود و در آینده زندگی صدها هزار بیمار را بهبود بخشد.

?ترجمه و بازنویسی: محمدرضا دلفیه

☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
☑️عضویت در کانال زیست فن

کشف روشی برای تشخیص زودهنگام «پارکینسون» – اخبار زیست فناوری

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن