بیوتکنولوژی پزشکیبیوتکنولوژی داروییسرطان

تشخیص سریع سرطان روده بزرگ

پژوهشگران دانشگاه رور-اونیورسیتات موفق به ساخت یک میکروسکوپ فروسرخ جدید با تکنولوژی لیزر آبشار کوانتومی برای تشخیص سرطان روده بزرگ شده‌اند که مناسب آنالیز نمونه‌های بافت گرفته شده توسط جراحی‌های بالینی است. تا به امروز هیچگاه از میکروسکوپ تبدیل مادون قرمز فوریه یا FTIR به عنوان یک ابزار تشخیصی در بیمارستان استفاده نشده است چرا که آنالیز با آن زمان زیادی می‌برد. اما با استفاده از تکنولوژی لیزری جدید، پژوهشگران زمان لازم برای آنالیز را از یک روز به چند دقیقه کاهش داده‌اند. میکروسکوپ IR به همراه آنالیز بیوانفورماتیک تصویر، می‌تواند بصورت کاملا اتوماتیک طبقه بندی بافت سرطانی را انجام دهد.


۱. آنالیزهای سریع و معتبری ارائه می‌کند؛متخصصین بیوفیزیک در پژوهش‌های قبلی، پتانسیل میکروسکوپ FTIR را در ترکیب با آنالیز بیوانفورماتیک تصاویر به عنوان یک ابزار تشخیصی برای طبقه بندی بافت‌ها ارائه کرده‌اند. برخلاف آزمایش­های تشخیصی سریع سنتی بالینی، که حدودا ۲۰ دقیقه طول می‌کشد، تصویر برداری FTIR یک روز تمام زمان می‌برد. اکنون، پژوهشگران به طور قابل توجهی مدل اندازه گیری را ساده کرده و تکنولوژی FTIR را با تکنولوژی لیزر آبشار کوانتومی جایگزین کرده‌اند. به بیان استعاری، آن‌ها یک لامپ حبابی ضعیف که نور را پخش می‌کرد با یک نور لیزری شدید و به دقت دسته بندی شده جایگزین کردند.

با همکاری مؤسسه پاتولوژی دانشگاه رور-اونیورسیتات، پژوهشگران از تصویر برداری IR برای آنالیز ۱۲۰ نمونه‌ بافت گرفته شده از بیماران مبتلا به سرطان روده بزرگ، استفاده کرده ­اند. این آنالیز بر اساس الگوریتم‌های ساخته شده توسط متخصصین بیوفیزیک این مؤسسه و با رنگ آمیزی کامپیوتری تصاویرگرفته شده از بافت‌های آسیب‌دیده صورت پذیرفت. نتایج تا ۹۷ درصد با آنالیز بافت آسیب شناختی سنتی، مطابقت داشت. محققین بدین ترتیب دوره‌ی زمانی اندازه گیری را تا ۱۶۰ برابر کاهش دادند.

برای کنترل نتایج، اندازه گیری­‌ها توسط دو نوع متفاوت از تجهیزات انجام گرفت و همچنین آنالیز توسط چندین کاربر مختلف انجام شد که صحت نتایج را تأیید کرد. اکنون این روش بسیار سریع و معتبر بوده و به یک دستگاه خاص یا یک کاربر خاص وابسته نیست. این امر راه‌های جدیدی را برای طبقه بندی اتوماتیک نمونه‌های بافتی که مستقیما از بیمار گرفته شده است، باز می‌کند.

۲. تحت تأثیر عامل انسانی قرار نمی‌گیرد؛ در آینده، تیم قصد دارد که از این روش در جریان عملیات بالینی استفاده کند. آنالیز تصویر اتوماتیک می‌تواند به عنوان یک ابزار تشخیصی در حداقل زمان، مورد استفاده قرار گیرد که احتمالا حتی می‌تواند بدون نمونه‌برداری و در محل اصلی بافت استفاده شود.

سرطان روده بزرگ یکی از شایع‌ترین بیماری‌های توموری است و درصورت تشخیص زودهنگام، می‌تواند درمان پذیر باشد. نتایج این مطالعه، به ما این امید را می‌دهد تا درمان‌های بسیار دقیق‌تری به زودی در دسترس قرار گیرد و با توجه به امکان شخصی سازی نتیجه آنالیزها برای هر بیمار در این روش، در نهایت موفقیت بیشتری نسبت به رویکردهای سنتی به دست آید.

? مترجم : محمد شجاعیه

لینک خبر
لینک مقاله
عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
عضویت در کانال زیست فن

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن