تصویربرداری از مغز نوزادان زودرس جهت یافتن بیومارکرهایی برای اختلالات شناختی-رفتاری

✅دکتر Natasha Lepore محقق اصلی دپارتمان رادیولوژی و تصویربرداری در بیمارستان کودکان لسآنجلس برروی تأثیر زودرس بودن بر تکامل مغز مطالعاتی انجام داد. نوزادان نارس خطر بالاتری برای مشکلات شناختی و رفتاری در مقایسه با نوزادان کامل دارند. هدف این مطالعه توسعه بیومارکرها جهت کشف زود هنگام این اثرات بالقوه است. یافتههای حاصل می توانند توانایی پزشکان برای پیش بینی پیامدهای نامطلوب را ارتقا دهند.
?به گفته Lepore شواهد قابل توجهی مبنیبر وجود ناهنجاریهایی در ساختار تحتانی قشر مغز نوزادان نارس در دست است که ممکن است با عوارض طولانی مدت رشد عصبی مرتبط باشد. فهم این ناهنجاریها میتواند به توضیح دلایل اصلی آن کمک کرده و تشخیص زودهنگام را در نوزادان در معرض خطر ممکن سازد. به گفته وی، هنوز الگوریتمهای دقیق، قابل اطمینان و دردسترسی وجود ندارند که تأثیر زودرس بودن بر روی ساختارهای زیر قشری را به درستی مشخص کنند. این ساختارها در تنظیم فرایندهایی از قبیل درک حواس، یادگیری، استدلال و حافظه نقش دارند. به علاوه مطالعات کمی هم نگاه مستقیمی به تأثیرات تکامل عصبی این ناهنجاریهای ساختاری پرداخته اند. MRI مغز و مقایسههای آماری بین ساختارهای زیر قشری و مسیرهای عصبی این نوزادان میتواند به پیشبینی توسعهی بیومارکرهای زودرس بودن کمک کند.
?تیم تحقیقاتی قصد دارد مجموعه ابزارهای اندازه گیری و الگوریتمهایی که قادر به تجزیه و تحلیل ساختارهای مغز نوزادان باشد را ایجاد کرده و از آنها برای مطالعه ساختارهای مغزی نوزادان نارس استفاده کنند. این نتایج در آینده جهت پیشبینی عوارض بلندمدت نارس بودن بر رشد عصبی به کار خواهد رفت و امکان طراحی رویکردهای درمانی جدید فراهم خواهد آمد.
?دکتر Lepore افزود: توانایی پیشبینی عوارض بلندمدت تکوین عصبی در اولین ماه پس از تولد و احتمالاً مداخله در این دوره، بر روی نتایج حاصل برای این کودکان اثر متفاوتی دارد.
?مترجم: مژگان برات زاده
☑️عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
تصویربرداری از مغز نوزادان زودرس جهت یافتن بیومارکرهایی برای اختلالات شناختی-رفتاری