تعیین نقش مس در باروری گیاهان از طریق فناوری CHESS

✅ برای اولین بار، محققان دانشگاه کرنل از قابلیتهای تصویربرداری منبع تابش انرژی بالا کرنل (CHESS) برای بررسی چگونگی تاثیر مس بر باروری گیاه استفاده کردند. این تحقیق میتواند بینشی کلیدی را در مورد پرورش بهتر گیاهان با عملکرد بهتر در خاکهای کم محصول ارائه دهد.
?انتظار میرود جمعیت بشر تا سال 2050 به بیش از 9 میلیارد برسد، و تامین نیاهای غذایی و انرژی آینده مستلزم افزایش تولیدات کشاورزی از طریق افزایش بهره وری زمینهای موجود و یا افزایش میزان استفاده از زمینهای مناسب کشت است. دستیابی به این دستاوردها به سطوح کافی مواد مغذی خاک مانند مس بستگی دارد که سطوح پایین آن میتواند با کاهش باروری همراه باشد و در موارد شدید منجر به از بین رفتن کامل محصول شود.
? تحقیقات در مورد جذب و توزیع مس در گیاهان، با تمرکز بر اینکه مس چگونه بر رشد گرده و باروری تاثیر میگذارد با بودجه ای 800،000 دلاری از بنیاد ملی علوم، انجام گرفت. مشخص کردن پروتئینهای گیاهی که این فرآیندها را کنترل میکنند و شناسایی ژنهای مسئول، رشد ارقام گیاهی سازگار با خاک حاشیه ای و درصد کم مس را توسعه میبخشد. قبلا در برنامه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی علوم زیستی؛ دو پروتئین، SPL7 و CIT1 شناسایی شده است که برای این روند حیاتی هستند. در تجسم تفاوتهای نامحسوس جذب و توزیع مس که در واکنش به تغییرات ژنتیکی با فناوریهای تصویربرداری انجام میشود، CHESS یک پیشقدم جهانی است. این روش شامل تصویربرداری از بافت زنده است.
?امیدواریم این مطالعات نه تنها پاسخی به این سوال دیرینه که چگونه مس باعث باروری گیاهان میشود، بلکه یک الگو برای استفاده از میکروسکوپ فلورسانس اشعه ایکس برای نشان دادن نقش مواد مغذی معدنی در تولید مثل گیاهان باشد.
?مترجم: رقیه جعفری تراجی
☑️لینک خبر