بیوتکنولوژی کشاورزی

تغییرات فتوسنتزی گیاهان در نتیجه افزایش کربن دی اکسید

✅ محققان دانشگاه کالیفرنیا از طریق اندازه گیری تغییرات دقیق دی اکسید کربن موجود در جو، دریافته اند که تغییرات عمده ای در رفتار گیاهان طی ۴۰ سال گذشته اتفاق افتاده است.


?دو ایزوتوپ اصلی کربن، کربن ۱۲ و کربن ۱۳ هستند. با افزایش میزان کربن دی اکسید از اواخر قرن نوزدهم، نسبت کربن ۱۳ به کربن ۱۲ در کربن دی اکسید اتمسفری کاهش یافته است و این امر به این دلیل است که کربن دی اکسید تولید شده از طریق احتراق سوخت های فسیلی، دارای نسبت کم کربن ۱۳ به کربن ۱۲ است. در طبیعت عوامل دیگری نیز وجود دارد که بر کاهش نسبت ایزوتوپ تاثیر گذاشته است.

?آن‌ها نتیجه گرفتند که هیچ ترکیبی از عوامل، نمی‌تواند به طور قابل ملاحظه ای تغییرات نسبت ایزوتوپ کربن دی اکسید را توضیح دهد مگر اینکه رفتار گیاه از طریق تاثیری که بر میزان آب مورد نیاز رشد گیاه می‌گذارد، تغییر یابد.

?این تحقیق به درک جزئیات چگونگی پاسخ برگ‌ها به تغییرات کربن دی اکسید کمک می‌کند.

?تا پیش از این باور بر این بود که وقتی گیاهان در معرض سطوح بالاتر کربن دی اکسید قرار می‌گیرند، به طرزی متفاوت رفتار می‌کنند؛ چرا که کربن دی اکسید تحت تاثیر رفتار روزنه‌ها قرار دارد. روزنه علاوه بر اجازه جذب کربن دی اکسید، موجب تبخیر آب از سطح برگ نیز می‌شود که البته مجددا از طریق آبی که برای جلوگیری از خشک شدن ریشه وارد می‌شود، پر خواهد شد.

?با افزایش کربن دی اکسیددر جو، گیاه می‌تواند روزنه های کمتر و کوچکتر داشته باشد و از این رو اجازه فتوسنتز بیشتری برای همان مقدار آب دارد. اما اندازه گیری دقیق همان میزان کارایی گیاهان در استفاده از آب آسان نیست.

این مطالعه یک روش جدید برای اندازه گیری این اثر را فراهم می‌کند. چرا که هنگامی که برگی در استفاده از آب کارامد تر باشد، بر چگونگی جذب ایزوتوپ های مختلف کربن در کربن دی اکسید نیز تاثیر می‌گذارد.

#فتوسنتز

?ترجمه: نوروزی

☑️ لینک مقاله

☑️ عضویت در زیست فن کشاورزی

☑️ عضویت در کانال زیست فن

تغییرات فتوسنتزی گیاهان در نتیجه افزایش کربن دی اکسید – اخبار زیست فناوری

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن