بیوتکنولوژی کشاورزی

تغییر ترکیب میکروبیوم گیاهان در مواجهه با خشکی

تغییر ترکیب میکروبیوم گیاهان در مواجهه با خشکی - اخبار زیست فناوری تغییر ترکیب میکروبیوم گیاهان در مواجهه با خشکی

✅میکروبیوم ریشه گیاهان، شامل جمعیت‌های میکروبی موجود در ریزوسفر (بخشی از خاک که مستقیماً با ریشه تماس دارد) و اندوسفر (درون ریشه) است. اخیراً ترکیب این جمعیت‌های میکروبی و نقشی که در حفاظت از گیاه به عهده دارند مورد توجه دانشمندان قرار گرفته است.


?پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا دریافتند که تنش خشکی می‌تواند این ترکیب را دگرگون کند. آن‌ها با بررسی چهار واریته دور از هم برنج افریقایی و معمولی، در زمین‌های متفاوت تحت تنش خشکی و نرمال، نقش ژنوتیپ و تنش را در ترکیب میکروبیوم ریشه برنج مشخص کردند.

?برنج‌های افریقایی (Oryza glaberrima) نسبت به برنج‌های معمولی (Oryza sativa) به خشکی مقاوم‌ترند. ترکیب میکروبیوم ریشه در این دو گونه متفاوت گزارش شد، اما در واریته‌های درون یک گونه، نقش ژنوتیپ بر ترکیب میکروبیوم معنی‌ دار نبود.

?برنج‌هایی که سه هفته تحت تنش خشکی قرار گرفته بودند، میکروبیوم کاملاً متفاوتی را نسبت به برنج‌های رشد یافته در شرایط نرمال پذیرا بودند. پژوهشگران نشان دادند که جمعیت‌های باکتری‌هایی از فیلوم Actinobacteria، Chloroflexi, و رده Alphaproteobacteria ، Bacilli و lanctomycetia در شرایط خشکی افزایش می‌یابد و باکتری‌های دیگری حذف می‌شوند. این نتایج تکرارپذیری داشته و مستقل از ژنوتیپ بوند. این افزایش احتمالاً به دلیل مقاومت بیشتر این باکتری‌ها به خشکی است.

از سوی دیگر نشان داده شده که بعضی از این باکتری‌ها مانند گونه‌های Bacillus در مقاومت گیاه نسبت به خشکی نقش دارند. این مسئله می‌تواند اهمیت استفاده از این اطلاعات را در مبارزه با خشکی نشان دهد.

#همزیست_ها

?ترجمه : محسن رحیمی نژاد

☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن کشاورزی
☑️عضویت در کانال زیست فن

تغییر ترکیب میکروبیوم گیاهان در مواجهه با خشکی – اخبار زیست فناوری

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن