تغییر در میکروبیومهای روده مصنوعی بهدنبال تغییر رژیم غذایی

محققان با استفاده از روده مصنوعی نشان دادند که میکروبیومها میتوانند نسبت به تغییر از یک محیط با رژیم غذایی غربی به یک رژیم چرب سازگار شوند. این سازگاری موجب افزایش جمعیت گونههای متابولیزهکننده اسیدچرب و کاهش میزان پروتئینها و کربوهیدراتهای متابولیزهکننده میشود. این تغییرات منجربه کاهش تولید اسیدهای چرب زنجیرهکوتاه و آنتیاکسیدانها میشود. این تغییر میتواند تأثیر منفی بر سلامت انسان بگذارد.
میکروبیومهای روده تأثیر بسیاری بر روی سلامت انسان دارند. بسیاری از این ترکیبها توسط باکتریهای روده ساختهمیشوند. این موضوع به این دلیل اتفاق میافتد که سهم قابل توجهی از کربوهیدراتها، پروتئینها و چربیهای رژیم غذایی در روده کوچک هضم نمیشوند و به روده بزرگ میرسند. روده بزرگ بخشی است که جمعیت زیادی از میکروبها در آنجا وجود دارند.
اثرات مفید و مضر رژیم های غذایی با کربوهیدرات و چربی بالا موضوع بسیاری از مطالعات است که موردبحث است. به عنوان مثال، چندین گزارش اخیر نشان داده اند که رژیم های کم کربوهیدرات می توانند علائم و نشانههای مقاومت به انسولین و اثرات جانبی آن مانند سندرم متابولیک را بهبود بخشد.
با این حال، یک جنبه که به ندرت مورد توجه قرار گرفته است این است که چطور ترکیب مواد مغذی رژیم بر محیط روده و میکروبیوتای ساکن در آن منطقه تأثیر می گذارد. مطالعات نشان میدهند که برخی از کربوهیدراتها برای سلامتی موردنیاز هستند. هنگامیکه میکروبهای روده کربوهیدراتها را تخمیر میکنند، اسیدهای چرب زنجیرهکوتاه تولید میکنند.
این مورد اثرات مثبت بسیاری بر میزبان دارد. ازجمله این عوامل کاهش خطر ابتلا به سرطان کولورکتال، تنظیم اشتها و کاهش التهاب در بدن است. اما در مطالعه، زمانی که این کربوهیدرات از رژیم غذایی میکروبیوم حذف شد، تولید اسیدهای چرب زنجیرهکوتاه، همراه با آنتی اکسیدانها که برای میزبان نیز مفید هستند، کاهش یافت.
برای انجام این مطالعه یک شبیهساز روده انسان طراحی شدهاست که مشابه محیط کولون است. این شبیهساز شامل سه عدد رگ شیشهای است که بهطور پیدرپی متصل هستند و نمایانگر کولون میباشند و با میکروبهای روده انسان که از مدفوع به دست آمدهاند، دانه گذاری شدهاند. مواد مغذی با ویژگی رژیم غربی یا یک رژیم چرب، به جامعه مورد مطالعه دادهشد. محققان ترکیب و متابولیتهای آن را با کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا ارزیابی کردند.
باکتریهایی که بسیار در رژیم چرب افزایش یافتند، Alistipes و Bilophila و انواعی از گاماپروتئوباکترها هستند. در مقابل، فراوانی در میان گونههای شناختهشده کربوهیدراتها و پروتئینهای تخریبشده شامل Bacteroides ،Clostridium و Roseburia کاهش یافت.
☑ لینک خبر
☑ لینک مقاله