تغییر در میکروبیوم جفت و زایمان زودرس

گروهی از محققان، در تولدهای زودرس، تعدادی از باکتریهای بیماریزا را در جفت پیدا کردهاند که موجب تقویت این فرضیه میشود که عفونت مادر ممکن است باعث زایمان زودرس شود. این مطالعه با هدف بررسی باکتریها در جفت در نمونههای سالم و زایمان زودرس بود. محققان همچنین شواهدی از وجود باکتریها در جفت در حاملگیهای سالم یافتند که بر خلاف آنچه تاکنون تصور میکردند بود.
نمونهها از Baby Bio Bank در لندن گرفته شدهاست که برای استفاده محققان در سراسر جهان در دسترس است. نمونهها از بیش از ۲۵۰ زن که برخی زایمان زودرس (کمتر از ۳۷ هفته بارداری) داشتند، گرفته شدهاست.
محققان به منظور تشخیص باکتریهایی که در دوران بارداری حضور داشتند از آلودگیهای بالقوه، نمونههای کنترل را از محیط نیز گرفتند. در انواع باکتریهایی که در جفت دیده میشدند تفاوت واضحی وجود داشت، که بستگی به نوع زایمان (سزارین یا زایمان طبیعی) داشت. بنابراین بسیاری از اختلاف در انواع باکتریها به دلیل نوع زایمان است نه صرفاً باکتریهایی که قبل از زایمان در جفت حضور داشتند.
تعداد زیادی از باکتریهای بیماریزا نظیر Mycoplasma و Ureaplasma در جفت زنانی که دارای تولد زودرس خودبخود بودند، مشاهده شد که بیانگر ارتباط بین عفونت مادران و تولد زودهنگام است.
این موارد قبلآً به عنوان پاتوژن های فرصتطلب در داخل رحم گزارش شدهاست که به شدت با بروز زایمان زودرس و سقط جنین ارتباط دارد. اما مانند بسیاری از مطالعات میکروبیوم، نمونهها ممکن است در طول جمع آوری نمونه و روشهای تجربی نیز آلوده شوند. چنین آلودگیهای بالقوهای شناسایی شده و از تجزیه و تحلیل حذف شدهاند.
زایمان زودرس با معلولیت روانی و فیزیکی همراه است و علت اصلی مرگ و میر نوزادان در سراسر جهان میباشد. عفونت به عنوان یک علت مهم تولد زودرس خود به خودی است و تحقیقات اخیر نشان میدهد تغییر در میکروبیوم جفتی با خطر زایمان زودرس همراه است.
پیشرفتهای اخیر در تکنیکهای ژنتیکی، همه گونههای باکتریایی را در یک بافت ، بدون نیاز به کشت تک به تک باکتریها، انجام دادهاند. با درک بهتر دخالت باکتریها در دوران بارداری میتوانیم درمان هدفمندتری را برای پیشگیری از زایمان زودرس انجام دهیم.
☑ لینک خبر
☑ لینک مقاله
☑ عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
☑ عضویت در کانال زیست فن