میکروبیوم دستگاه گوارش

تغییر میکروبیوم انسانی با رژیم کم گلوتن

مصرف رژیم کم گلوتن به‌طور متوسط موجب تغییر ترکیب گونه‌های باکتریایی در روده انسان می‌شود. نتایج نشان می‌دهند برخی از اثرات مثبت رژیم کم گلوتن مانند کاهش نفخ پس از صرف غذا، ممکن است به علت تغییرات ناشی از رژیم غذایی در میکروبیوم روده باشد.


محققان دانمارکی به‌منظور بررسی اثر یک رژیم کم گلوتن، 60 نفر از افراد سالم و میان‌سال را موردمطالعه قراردادند. شرکت‌کنندگان یک رژیم غذایی ویژه را برای مدت هشت هفته دنبال کردند. آن‌ها به دو گروه رژیم غذایی با گلوتن کم (2 گرم در روز) یا رژیم با گلوتن بالا (12 گرم در روز) تقسیم شدند. سپس، پس از شش هفته استراحت، گرو‌ه‌ها تغییر کردند.

تجزیه‌وتحلیل ترکیب میکروبیومی شرکت‌کنندگان پس از مصرف رژیم‌های مختلف نشان داد که از صدها گونه باکتریایی که در سراسر مطالعه شناسایی‌شده‌اند، 14 گونه در فراوانی نسبی در پاسخ به رژیم کم گلوتن دچار تغییر شدند. به‌عنوان‌مثال، چهار گونه از Bifidobacterium موجود در پستانداران، به‌طور منظم کاهش‌یافته است، درحالی‌که یک ‌گونه ناشناخته در Clostridiales افزایش‌یافته است.

محققان هیچ‌گونه تفاوتی در تعداد گلبول‌های خونی شرکت‌کنندگان و نشانگرهای نفوذپذیری روده در افراد مورد مطالعه مشاهده نکردند. بااین‌حال، یک رژیم کم گلوتن منجر به بهبودی در نفخ پس از صرف غذا در آن‌ها شد.

نویسندگان به این نکته اشاره می‌کنند، همان‌طور که عموم افراد معمولاً تمایل به انجام آن دارند، افرادی که تحت رژیم کم گلوتن قرار گرفتند، محصولات غلات را با منابع دیگر فیبر در رژیم جایگزین می‌کنند؛ بنابراین نتایج ممکن است ناشی از مصرف گلوتن نباشد.

تغییر در ترکیب میکروبی کولون و تخمیر نشان می‌دهد که اثرات رژیم غذایی کم گلوتن در افراد سالم میان‌سال ممکن است تا حدودی تحت تأثیر تغییر در فیبر رژیم غذایی براثر کاهش مواد غذایی غنی از گلوتن در مقایسه با کاهش گلوتن مصرفی باشد.

✅ لینک خبر
✅ لینک مقاله

برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

+ شصـت سـه = هفـتاد یـک

دکمه بازگشت به بالا
بستن