ایمونولوژیبیوتکنولوژی پزشکیمهندسی ژنتیک

تغییر ژنتیکی سلول‌های ایمنی

✅ دانشمندان با ابداع روش جدیدی موفق شدند ژن‌های سلول‌هایT در موش را به‌گونه‌ای تغییر دهند که این سلول‌ها بتوانند با سرعت و کارایی بالایی تغییر یابند. در این روش از پلاسمیدها استفاده می‌شود که کارابرد فراوانی در مهندسی ژنتیک دارند.


?روش‌های ملکولی مانند CRISPER-Cas9 _که معمولاً با عنوان برش‌دهنده‌های زیستی شناخته می‌شوند_ می‌توانند به‌طور اختصاصی ژن‌های سلول‌های زنده را تغییر دهند. اکنون دانشمندان موفق شدند به روشی دست پیدا کنند که طی آن سلول‌هایT در موش‌ها با کارایی بالایی ازنظر ژنتیکی تغییر می‌یابند. با استفاده از این دست‌کاری مستقیم سلول‌های ایمنی، فرصت‌های تازه‌ای برای تحقیق فراهم می‌شود و هم‌چنین زمانی که برای تولد موش تغییریافته ژنتیکی صرف می‌شود، کاهش خواهد یافت.

?در این مطالعه، محققان سلول‌هایT را از یک موش استخراج کردند و آن را در آزمایشگاه کشت دادند. سپس از یک پلاسمید _یک ناقل اثبات شده_ استفاده کردند تا دو عنصر را ازطریق ایمپالس الکتریکی وارد سلول کنند: ملکول‌های RNA که به بخش‌های خاصی از DNA دورشته‌ای اتصال پیدا می‌کنند، و پروتئین Cas9 که DNA را در محل اختصاصی برش می‌دهد. دو روز بعد، سلول‌ها به موش بازگردانده می‌شوند.

?سلول‌هایT تغییریافته توانستند در موش گیرنده زنده بمانند و عملکرد بالایی داشته باشند: آن‌ها تقسیم شدند، به غدد لنفاوی و سپس طحال مهاجرت کردند و رفتاری مناسب در طی عفونت از خود نشان دادند. بنابراین هدف درمانی مورد نظر محققان محقق شد.

?استفاده از تست‌های پیش‌رفته اختصاصی به محققان این امکان را می‌دهد که در آینده جهش‌های کوچک و دقیق‌تری را در ژن به‌وجود بیاورند. آن‌ها هم‌چنین موفق شدند با این روش جهشی که در ژن FOXP3 ایجاد شده‌بود را اصلاح کنند. جهش این ژن سبب ابتلا به بیماری خودایمنی شدیدی در موش‌ها می‌شود. از آن‌جا که در این روش از تکنیک‌های ساده‌ای استفاده می‌شود، برای محققانی که بودجه اندکی دارند نیز گزینه مناسبی می‌باشد.

?دکتر Jeker می‌گوید: «در روشی که ما معرفی کردیم می‌توان ژن‌ها را به‌طور اختصاصی در سلول‌هایT مورد هدف قرار داد، هم‌چنین این روش دریچه تازه‌ای دررابطه با مطالعه پیرامون سیستم ایمنی گشود و می‌توان بااستفاده از آن درمان‌های برپایه سلول‌هایT را ارتقا بخشید».

?درمان با سلول‌هایT اخیراً موفقیت‌های شگرفی درمبارزه با سرطان نشان داده‌است. لذا می‌توان امیدوار بود بازنویسی مجدد سلول‌هایT بتواند برای مقابله با سرطان، بیماری‌های خودایمنی، عفونت‌های شدید و هم‌چنین در زمینه پیوند مفید باشد. بنابراین این گروه تحقیقاتی برآنند تا تکنیک خود را در سلول‌هایT انسانی نیز به‌کار برند.

?مترجم: فرزانه صائبی راد

لینک خبر

لینک مقاله

عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی

عضویت در کانال زیست فن

تغییر ژنتیکی سلول‌های ایمنی – اخبار زیست فناوری

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن