پزشکی بازساختیمهندسی پزشکی

تقویت ضربان‌ساز قلب به‌کمک ضربان قلب بیمار

ابداع ضربان‌ساز با قابلیت جایگذاری در قلب بدون شک انقلابی شگرف در پزشکی مدرن محسوب می‌شود. این وسیله با تنظیم ریتم قلب، سبب حفظ زندگی بیماران بی‌شماری شده‌است. اما متأسفانه این ابزار دارای یک نقص جدی است و آن‌ هم این که باتری‌های این ضربان‌سازها تنها ۵ الی ۱۲ سال دوام دارد و پس از آن می‌بایست به‌کمک جراحی تعویض شوند.


به‌تازگی، محققان این مسئله را با طراحی یک ضربان‌ساز که توسط انرژی ضربان قلب تأمین انرژی می‌شود، برطرف کرده‌اند. بر اساس گزارش ACS Nano این دستگاه در خوک‌ها که از لحاظ ابعاد فیزیولوژیکی تشابه بسیاری با انسان‌ها دارند، با موفقیت مورد آزمایش قرار گرفته‌است.

ضربان‌سازهای معمولی و رایج درناحیه‌ای زیر پوست در نزدیکی استخوان ترقوه جایگذاری می‌شوند. باتری و مدار آن سیگنال‌های الکتریکی را تولید می‌کنند که از طریق الکترودهای ایمپلنت شده منتقل می‌شود. از آنجا که عمل جراحی برای جایگزینی باتری می‌تواند به عوارض مختلفی نظیر عفونت و خونریزی منجر شود، محققین درصدد طراحی ضربان‌سازهایی برآمدند که از انرژی طبیعی ضربان قلب به عنوان یک منبع انرژی جایگزین استفاده کنند.

این درحالی است که ابزارهای موجود به دلیل ساختار سخت و سایر نقاط ضعف دیگر به اندازه کافی قدرتمند به‌نظر نمی‌رسند. بنابراین دکتر ژانگ و همکارانش در جستجوی راه‌هایی برای بهبود این تکنولوژی برآمدند. در ابتدا، محققان یک قاب پلاستیکی کوچک و انعطاف‌پذیر طراحی کردند. سپس آن‌ها قاب را به لایه‌های پیزوالکتریک پیوند دادند. این لایه‌ها به هنگام خم شدن، انرژی تولید می‌کنند. محققان دستگاه طراحی شده را در خوک‌ها تعبیه کرده و نشان دادند که ضربانات قلب می‌تواند شکل قاب را تغییر داده و قدرت کافی برای سازگاری با عملکرد یک ضربان ساز ساختگی را داشته‌باشد. محققان معتقدند که این مطالعه حرکت مهمی در جهت ایجاد یک ضربان ساز متکی به انرژی قلب محسوب می‌شود.

Rate this post
توسط
Eurekalert
منبع
Pubs.acs
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن