آبزی پروری

تلفات و خسارات ناشی از ماهیگیری صنعتی با ترال در صنعت آبزی پروری

تحقیقات جدید دانشگاه UBC نشان می‌دهد که ماهیگیری‌های صنعتی که بر اساس تورهای ماهیگیری ترال که در قعر دریا قرار می‌گیرند، انجام می‌شود، موجب تلف شدن ۴۳۷ میلیون تن از ماهی‌ها شده و ۵۶۰ میلیارد دلار درآمد را طی ۶۵ سال گذشته از بین برده است.


مطالعه انجام شده در موسسه UBC در زمینه اقیانوس‌ها و ماهیگیری‌ها (IOF)، رشد استفاده از تورهای ماهیگیری ترال در قعر دریا را بین سال‌های ۱۹۵۰ تا ۲۰۱۴ نشان می‌دهد. ترال، روش ماهیگیری است که در آن کشتی‌های ماهیگیری صنعتی تورهای بزرگی را در امتداد کف دریا می‌کشند و کلیه ماهی‌های ناخواسته و غیرضروری را جمع آوری می‌کنند.

در این تحقیق بیان شده است که استفاده از تور‌های ماهیگیری ترال بیش‌ترین تلفات را نسبت به هر نوع روش ماهگیری دیگر موجب می‌شود زیرا صیدهای ناخواسته مجددا به اعماق اقیانوس برگردانده می‌شود.

Cashion و همکارانش ابزارهای ماهیگیری مورد استفاده در ماهیگیری صنعتی و ماهیگیری‌های در حجم کوچک را در کشورها و قلمروهای دارای سواحل دریایی مشخص کردند و آن‌ها را با موارد ثبت شده در پایگاه داده موسسه دریاهای اطراف ما (the Sea Around Us) مقایسه کردند.

آن‌ها دریافتند که در سرتاسر جهان ماهیگیری صنعتی و ماهیگیری در مقیاس‌های کوچک سبب صید ۵.۶ میلیارد تن ماهی طی ۶۵ سال گذشته شده است. در شکل صنعتی، حدود ۲۸ درصد از این ماهیان از طریق تورهای ترال ماهیگیری صید شده اند.

ماهیگیری‌های حجم کم، به نسبت حدود ۲۳ درصد صید جهانی را شامل می‌شوند. یا به عبارتی، آن‌ها مسئول صید ۱.۳ میلیارد تن ماهی طی ۶۵ سال گذشته بوده اند. این مقدار صید بسیار حائز اهمیت است زیرا آن‌ها از ابزارهای ماهیگیری مانند تورهای عمودی (gillnet)، تله‌ها، تورهای سیمی، ابزارهای دستی و وسایل مشابه برای صید ماهی‌های دلخواه استفاده می‌کنند.

از نظر محققان، محاسبه میزان تلفات به‌وجود آمده از طریق ابزارها و روش‌های مختلف ماهیگیری و هم‌چنین آگاهی از صیدهایی که به ساحل آورده می‌شوند و مورد استفاده قرار می‌گیرند، برای ارزیابی هزینه‌ها و مزایای شیلات در سطح ملی و جهانی بسیار ضروری است.

Daniel Pauly، یکی از پژوهشگران اصلی موسسه دریاهای اطراف ما، اذعان می‌کند: “این اطلاعات می‌تواند برای تقویت ماهیگیری و صید دستی مورد استفاده قرار گیرد. همان‌طور که داده‌ها نشان می‌دهند این نوع صید با برخورداری از حمایت و ساختارهای زیربنایی اندک نیز ارزش مالی زیادی را ایجاد کرده است.”

☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله

Rate this post
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن